Χάρης Τσεβεκίδης: «Κάνουμε ενέργειες να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ και να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό το εργαστήριο μοριακή βιολογίας»

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ήρθε την Παρασκευή το πρωί στην πόλη της Κοζάνης λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρουσιάζει. «Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης παίζει ένα δραστήριο ρόλο και σε πανελλήνιο επίπεδο και υπάρχει καταπληκτική συνεργασία μεταξύ δήμου και συλλόγου.Πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει σε επίπεδο δράσεων για να ξεκοκκινίσει η Κοζάνη γρήγορα. Να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους μήνες γιατί το βαρομετρικό προβλέπεται χαμηλό.

Με το δήμαρχο Κοζάνης έγινε μια επισκόπηση, υπάρχουν ιδέες για να αποκεντρωθεί η παροχή των υπηρεσιών υγείας ώστε να υπάρχει μικρότερο φορτίο στους χώρους με διασπορά. Ο ιατρικός κόσμος έχει ρόλο και έχει αποδείξει την χρησιμότητά του, σημείωσε. Η συνεργασία φορέων είναι αναγκαία σε όλα τα επίπεδα, στο επιχειρησιακό πεδίο δεν έχουν λόγο οι γιατροί, ενώ στο επίπεδο σχεδιασμού η επιστημονική συμβολή των γιατρών είναι απαραίτητη.

«Η μέτρηση του ιού στα απόβλητα είναι ένας χρήσιμος τρόπος και έχει προληπτικό χαρακτήρα. Η πρόβλεψη για την Θεσσαλονίκη είναι ότι θα έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Με την τήρηση των μέτρων θα αποκλιμακώνονται τα μέτρα» πρόσθεσε.Για τα τεστ τόνισε ότι δεν είναι άπειρα. «Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός που μπορούμε να κάνουμε , η καλή χρήση πρέπει να γίνεται για να αποδίδει».

«Κάνουμε ενέργειες να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ. Με τη συμβολή του κ.Εξαδάκτυλου θα αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό το εργαστήριο μοριακή βιολογίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ.Χάρης Τσεβεκίδης. Ευχαρίστησε τον κ.Εξαδάκτυλο που στηρίζει μια περιοχή στο κόκκινο. «Μετά από 3 χρόνια έρχεται πρόεδρος στην περιοχή.Ευχόμαστε την επόμενη φορά να υποδεχτούμε τον πρόεδρο χωρίς μάσκες».

Ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο Κοζάνης θα μεταβεί στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ.

Ιωάννα Παπαδημητρίου