Ο κ. Βασίλης Βασιλακόπουλος, γιατρός του Μαμάτσειου στην καρδιολογική κλινική μίλησε για για τη ΜΕΘ στο TOP Channel. «Είναι και ήταν ΜΕΘ. Ένας τεράστιος αγώνας έφτασε στο τέλος. Ο κύβος ερρίφθη. Το Νοσοκομείο Κοζάνης διαθέτει ΜΕΘ με στελεχιακό δυναμικό και εξοπλισμό. Μετά από τριάντα χρόνια με τις ίδιες δυνάμεις, με λίγη τύχη, με την ανακατανομή του πανεπιστημιακού δυναμικού και με μια ηγεσία με τόλμη φτάσαμε εδώ. Ήταν ένα μεγάλο όραμα και πρόκληση για να απογειώσουμε το Νοσοκομείο , όταν πριν δύο τρία χρόνια κάναμε πορεία να μην κλείσει».

Για τον κ. Αναστάσιο Σιδηρά τόνισε ότι εκφράζει προσωπικές του απόψεις. «Ο καθένας κρίνεται από τη διαδρομή του» συμπλήρωσε. Για τον Κυριάκο Μιχαηλίδη ξεκαθάρισε ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Διότι η μονάδα εντατικής θεραπείας μπορεί να λειτουργήσει χωρίς διευθυντή, αλλά με επιμελητές Α και Β που υπάρχουν .Η Πτολεμαΐδα δούλευε με αυτόν τον τρόπο εδώ και χρόνια». «Θα υπάρχουν προβλήματα» συνέχισε. «Το πρόβλημα ήταν συνειδησιακό, ήταν και η έλλειψη εντατικολόγων .Η ΜΕΘ είναι μια μονάδα, δεν είναι ξεχωριστή ειδικότητα. Οι δύο συνάδελφοι καρδιολόγοι έχουν θέση οργανική στη ΜΕΘ, ό,τι κάνουν στη στεφανιαία μονάδα, θα κάνουν και εκεί. Η προίκα της ΜΕΘ είναι αρκετή για να είμαστε αισιόδοξοι».

Αυτά από τον κ. Βασιλακόπουλο, αντιδήμαρχο καθαριότητα ς και γιατρό , όταν ο ενταταλμένος σύμβουλος υγείας του Δήμου Κοζάνης κ. Τάσος Σιδηράς την Τρίτη το απόγευμα προσπαθούσε να πείσει το δημοτικό συμβούλιο ότι ΜΕΘ δεν υπάρχει. Δεν πέρασε ούτε μια μέρα και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε επίσημα τη λειτουργία της μονάδας εντατικής θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο της Κοζάνης. Μάλιστα ο δήμαρχος ενστερνίστηκε την άποψή του αναγνωρίζοντας σε δημοτικούς συμβούλους με ιατρική ιδιότητα να εκφράζουν απόψεις που αφορούν το επιστημονικό μέρος μιας ΜΕΘ. Μια άποψη που εκ του αποτελέσματος εκθέτει το δημοτικό συμβούλιο και τον ίδιο τον δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα με τον κ. Βασιλακόπουλο να την ονομάζει εκ των υστέρων προσωπική. Δεν είναι όμως προσωπική, όταν εκφράζεται από τον επιφορτισμένο στα θέματα υγείας κ. Σιδηρά που εργάζεται ως ειδικευόμενος ιατρός στην Α Παθολογική κλινική του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Όσο για τα προβλήματα ναι είχε απόλυτο δίκιο ο κ. Βασιλακόπουλος, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, υπάρχουν πολλά αγκάθια ,γιατί θίγονται συμφέροντα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου