Από τα παλιά τα χρόνια, οι εκάστοτε άρχοντες των κοινωνιών, παρακινούσαν τους υποτελείς τους, με κάθε τρόπο, άμεσο και έμμεσο κι ακόμη και με τις θρησκείες, να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και κυρίως αγόρια, για δύο κυρίως λόγους.

Για παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών και για διαφύλαξη ή και επέκταση της επικυριαρχίας τους. Και πράγματι το πέτυχαν αδιαφορώντας όμως για την υπόσταση και τη ζωή του κάθε ανθρώπου.

Κι έτσι ερχόμενος ο κάθε άνθρωπος στη ζωή, ερχόταν ταυτόχρονα κι αντιμέτωπος με τα πολλά και τεράστια προβλήματά της.
Γι’ αυτό κι εξαναγκάζονταν κι από μικρή ακόμη ηλικία, να εργάζεται σκληρά και πολλές φορές κι απάνθρωπα για να επιζήσει. Και περισσότερο τα αγόρια γιατί ήσαν και υποχρεωμένα να υπηρετήσουν και την πατρίδα, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους.

Εκατομμύρια νέοι , που μέσα στον ανθό της ηλικίας τους, έπεσαν στα πεδία των μαχών. Κατά κύματα μάχονταν σώμα με σώμα κι όταν έπεφταν νεκροί, επακολουθούσε νέο κύμα πατώντας τα πτώματά τους έως ότου αναδειχθεί ο νικητής. Κι ο θάνατος αυτός ήταν ο καλύτερος, γιατί πολλοί απ’ αυτούς έχαναν τη ζωή τους, ύστερα από φρικαλέα βασανιστήρια.

Δυστυχώς αυτά συνεχίζονται και σήμερα, κι ακόμη και χειρότερα. Γιατί οι επιστήμονες για να κατασκευάσουν νέα όπλα, πιο καταστροφικά, ανακάλυψαν την ραδιενέργεια, που είναι χειρότερη κι από τους πολέμους. Γιατί δηλητηρίασαν τα πάντα. Τον αέρα, το έδαφος, τα νερά, τη θάλασσα, τα φυτά, τα ζώα και τελικά τον άνθρωπο. Για να υποφέρει από πολλές και παράξενες αρρώστιες , σχεδόν σε όλη τη ζωή.

Κι άφησαν ανενόχλητο τον καρκίνο να “θερίζει” ζωές.  Και το χειρότερο άρχισαν να κτίζουν τον δεύτερο και τελευταίο πύργο της Βαβέλ, για να φτάσουν το Θεό.

Το Θεό που έπλασε τον άνθρωπο και τον άφησε να ζει σ’ ένα πραγματικό παράδεισο. Με τις καταπράσινες πεδιάδες, και τα ψηλά βουνά με την καταγάλανη θάλασσα και τα κρυσταλλένα και γάργαρα νερά , με τον πεντακάθαρο ουρανό και δροσερό αεράκι, με τα πολύχρωμα και μυρωδάτα λουλούδια, με τις πλούσιες φυσικές και ζωικές τροφές και με τις ψυχικές και σωματικές απολαύσεις.

Και το σπουδαιότερο του έδωσε μυαλό , για να τον διατηρήσει ή και να αυξήσει τον παράδεισο, αλλά όχι και να τον καταστρέψει και να τον κάνει κόλαση, με χειροπιαστό διάβολο το χρήμα.

Κανείς δεν σκέφτεται. Που πάμε; Τι θα γίνει; Ετοιμαζόμαστε για τη Δεύτερη Παρουσία;

 

Δάτσιος Βασίλειος

Συνταξιούχος Δάσκαλος

Χρυσαυγή – Κοζάνης