Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

– Στα 15 εκατοστά έφτασε το ύψος του χιονιού στην περιοχή

Στα 15 εκατοστά έφτασε το ύψος του χιονιού στη Δυτική Μακεδονία μετά τη χιονόπτωση της Τετάρτης, ενώ τα φαινόμενα επηρέασαν την περιοχή μας, κατά κύριο λόγο το νότιο τμήμα της περιφέρειας.

Καστοριά

Ειδικότερα και όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος ο  προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης  περισσότερο χιόνι έπεσε στο νότιο τμήμα της Περιφέρειας, από το ύψος Εορδαίας, την Κοζάνη  και νοτιότερα σε Γρεβενά, Δεσκάτη, Καμβούνια, στα όρια με τη Θεσσαλία.

Χιονοπτώσεις υπήρξαν παντού και το ύψος του χιονιού κυμάνθηκε από 5 εκατοστά μέχρι και 15 εκατοστά , σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η διατήρηση φαινομένων θα είναι μέχρι τις απογευματινές ώρες. Σταδιακά θα μειωθεί η ένταση των χιονοπτώσεων, που θα εξασθενήσουν. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλά, φτάνοντας υπό το μηδέν και -7 βαθμούς Κελσίου με εξασθενημένους ανέμους.

 

 

 

 

Γρεβενά

 

Πεντάλοφος

 

Για τις επόμενες 2-3 ημέρες δεν προβλέπονται άλλες χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, επιχειρώντας μετά από αρκετές ημέρες να φτάσει μέχρι και 5-6 βαθμούς το μεσημέρι Σαββάτου.

Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, το χιόνι συσσωρεύεται, για αυτό και προτείνει στους οδηγούς να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να έχουν απαραίτητα στα οχήματά τους αλυσίδες.

Από τη Δευτέρα και μετά φαίνεται ότι έρχεται νέο κύμα χιονοπτώσεων και χειμωνιάτικων χαρακτηριστικών. Το νέο κύμα κακοκαιρίας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα έχει πιο ήπια χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ίδιο, με πιο ήπιες χιονοπτώσεις και όχι τόσο ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες.

“Χρειάζεται προετοιμασία, όλοι να λάβουν τα μέτρα τους και ο καθένας να λάβει τα μέτρα που του αναλογούν” κατέληξε ο κ. Ασλανίδης.

Από πλευράς θερμοκρασιών, την Τετάρτη η ελάχιστη στο νομό ήταν στους – 9 βαθμούς Κελσίου,  -11 έδειξε ο υδράργυρος στη Φλώρινα , ενώ το μεσημέρι καλυτέρευε κάπως, ανεβαίνοντας στους -3 βαθμούς Κελσίου.
Β.Σ.