Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται μία μοναδική και πρωτότυπη εικαστική συνάντηση στο λαογραφικό μουσείο Κοζάνης. Έργα ζωγράφων από αγιογραφικά εργαστήρια τριών χωρών, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ρουμανία θα εκτίθενται μέχρι τις 5 Μαΐου. Παράλληλα τις ίδιες μέρες γίνεται και η έκθεση στα Γρεβενά. Πέρα από τις δύο εκθέσεις σε Γρεβενά και Κοζάνη θα γίνουν και πρακτικά εργαστήρια στο χώρο της Στέγης Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός» το Σάββατο 29 Απριλίου 2017.

Πρόγραμμα των εργαστηρίων

11:00- 13:00 Εργαστήριο.
Τίτλος: Τα χρώματα του Βυζαντινού Αγιογράφου.
• Roberta Capezzuoli
• Francisco Javier Carrasco Reyes

15:00- 17:00 Εργαστήριο .
Τίτλος: Βασικό σχέδιο και φωτοσκίαση-
«Το πρόσωπο του Χριστού»
• Πέτρος Καράκαρης
• Γιάννης Αμπατζίδης

Σκοπός είναι, μέσα από τη σπουδή ενός κοινού θέματος είναι να ξεκινήσει ένας εικαστικός διάλογος μεταξύ διαφορετικών καλλιτεχνικών παραδόσεων δίνοντας την ευκαιρία σε συμμετέχοντες και κοινό να εμβαθύνουν αλλά και να γνωρίσουν την τέχνη της αγιογραφίας. Επιπλέον προετοιμάζει το έδαφος για τη δημιουργία δεσμών με τους φορείς τέχνης και πολιτισμού των τριών χώρων (Ελλάδα- Ιταλία- Ρουμανία), με στόχο την εδραίωση μιας σχέσης ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και μακροχρόνιας συνεργασίας.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και κατέκλυσε την αίθουσα του λαογραφικού μουσείου ενώ στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και πολιτικά πρόσωπα του τόπου στηρίζοντας την έκθεση.