Γνωρίζατε ότι..
..την προηγούμενη Παρασκευή έγινε στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη συνάντηση στελεχών του υπουργείου υγείας με τις διοικήσεις, τους διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας και τους διευθυντές ΜΕΘ όλων των νοσοκομείων της πόλης ?

Γνωρίζατε ότι..
..τα στελέχη του υπουργείου αγωνιωδώς ρωτούσαν και πίεζαν κάθε νοσοκομείο “πόσα κρεβάτια μπορείς να μου δώσεις για covid?”, “πόσα κρεβάτια ΜΕΘ μπορείς να μου δώσεις για covid?”? Παρά τους τόσους μήνες “προετοιμασίας”, παρά το ό,τι το “σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο”?

Γνωρίζατε ότι..
..εν μία νυκτί κλινικές συγχωνεύθηκαν και τα “κενά” *μετατράπηκαν* σε κλινικές covid?

Γνωρίζατε ότι..
..δεκάδες κρεβάτια ΜΕΘ *μετατράπηκαν* σε κρεβάτια covid-ΜΕΘ ?

Γνωρίζατε ότι..
..όλα αυτά τα κρεβάτια και οι συγχωνευμένες κλινικές μέχρι πριν μία βδομάδα δεν έφταναν καλά καλά, για να νοσηλευθούν οι ασθενείς με την τρέχουσα νοσηρότητα?

Γνωρίζετε μήπως..
..τι θα γίνει τώρα με την τρέχουσα νοσηρότητα? Σε ποιες κλινικές, σε ποια κρεβάτια ΜΕΘ θα νοσηλευθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, τώρα που οι κλινικές και οι ΜΕΘ μετατράπηκαν σε χώρους και κρεβάτια νοσηλείας covid?

Γνωρίζετε μήπως..
..αν θα σταματήσουν – ω του θαύματος! – οι γαστρορραγίες, τα εγκεφαλικά, οι παγκρεατίτιδες, οι ρήξεις ανευρυσμάτων, οι διατρήσεις, οι οξείες κοιλίες, οι μαιευτικές αιμορραγίες?

Πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν εξαιτίας του covid, χωρίς να έχουν covid?

ΕΝΙΘ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης)