Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο δράστη που εισέβαλε βίαια στη ΔΟΥ Κοζάνης για τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχικά κατάσταση ,για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για οπλοκατοχή οπλοχρησία. Η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια για το πρώτο αδίκημα και από 15χρονια κάθειρξη για κάθε μια από τις δυο τραυματισμένες υπαλλήλους.

Για πρωτοφανή υπόθεση μίλησε η εισαγγελέας της έδρας με ακραίες πράξεις που προσβάλουν την υπόσταση της ανθρώπινης ζωής. Στόχος του είπε ήταν η καταστροφή αυτών που υπηρετούν το σύστημα με οργανωμένη σκέψη και βούληση.”Είπα δεν μπορεί κάποιο πρόβλημα θα έχει. Και όμως δεν είχε κανένα απολύτως ψυχικό νόσημα να οδηγηθεί στις αποτρόπαιες πράξεις”

Πρότεινε να κατηγορηθεί ως ένοχος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή αφού δεν ολοκληρώθηκαν οι πράξεις του από εξωτερικά αίτια και όχι από δική του βούληση.Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά θα στενοχωριέται που δεν ολοκλήρωσε τις δράσεις του.Επέδειξε πλήρη ασέβεια στα θύματα ,μίλησε με περίσσιο θράσος για τον αριθμό των χτυπημάτων που είχε καταφέρει.”Η απολογία του ήταν ένα ελεεινό δοκίμιο.Εύχομαι να συνεχίσει πολλά χρόνια στις φυλακές”ολοκλήρωσε εν μέσω χειροκροτημάτων.

“Δε δίνει σημασία στην ανθρώπινη αξία και ζωή,περίμενα μια συγνώμη,πλην όμως ομολόγησε κυνικά και είχε την ψυχραιμία και τον προ κεκτημένο δόλο του.Μας κάνει εντύπωση ο κυνισμός του. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να σαπίσουν στην φυλακή”είπε ο δικηγόρος.Κανείς δεν διώκεται για τις απόψεις του,αλλά για τις πράξεις του είπε και ο ορισμένος από το δικαστήριο συνήγορος υπεράσπισης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ομολόγησε το έγκλημα ο δράστης της ΔΟΥ Κοζανης: «Στόχος ήταν το ελληνικό κράτος»

 

Η απίστευτη αγριότητα και η ψυχραιμία του δράστη κατά την βίαιη επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης – Τι ανέφεραν οι μάρτυρες

Σε εξέλιξη η δίκη του 45χρονου δράστη της ΔΟΥ Κοζανης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας: Θρασύς και κυνικός ο δράστης με τους μάρτυρες κατηγορίας

Έφτασε στα δικαστήρια της Φλώρινας ο 45χρονος δράστης