ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ

Μία μοναδική μουσική συνάντηση κορυφαίων συνθετών και εξαιρετικών νέων ερμηνευτών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στην αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων το βράδυ της Δευτέρας.
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος για ακόμα μια φορά διοργάνωσε μια εξαιρετική συναυλία όπου στη σκηνή βρέθηκαν μαζί δύο από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους συνθέτες και δημιουργούς, ο Γιώργος Ανδρέου με τον Γιώργο Καζαντζή, να παίζουν στο πιάνο τα όμορφα και αγαπημένα από όλους τραγούδια τους. Την παράσταση ολοκλήρωσαν με σπουδαίες ερμηνείες οι δύο ερμηνευτές της νεότερης τραγουδιστικής γενιάς. την Κορίνα Λεγάκη και τον Απόστολο Ρίζο.
Μιλώντας στον “Π.Λ.” ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής αναφέρθηκε στην εν λόγω συνεργασία, λέγοντας πως ενώνονται τα τραγούδια και οι μουσικές των δύο μουσικών, ώστε να τα επικοινωνήσουν στον κόσμο, μέσα από δύο υπέροχες φωνές. Να σημειωθεί πως ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με καλλιτέχνες όπως Αλκίνοος Ιωαννίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Λιζέττα Καλημέρη , Γιώργος Νταλάρας, Μελίνα Κανά, Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Μπάσης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Σταμάτης Κραουνάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Χαρούλης κ.α.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ανδρέου εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για το ότι βρέθηκε για μια ακόμη φορά στον Φιλοπρόοδο, λέγοντας πως η Κοζάνη μέσω του συλλόγου, είναι γνωστή σε όλη τη χώρα. “Στις περιοδείες αυτές, δείχνουμε στον κόσμο ότι είμαστε εμείς που γράψαμε αυτά τα αγαπημένα τραγούδια”, ανέφερε με χιούμορ ο ίδιος! Να σημειωθεί πως ο Γιώργος Ανδρέου έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με καλλιτέχνες όπως Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Πορτοκάλογλου , Ελένη Βιτάλη, Βασίλης Παϊτέρης, Γιώργος Νταλάρας Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άγαμοι Θύται, Τάνια Τσανακλίδου , Στέλλα Κονιτοπούλου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, κ.α.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια των δύο συνθετών και δημιουργών, αλλά και των δύο νέων τραγουδιστών, ενώ περιελάμβανε και εκπλήξεις. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Τάσος Γκλούμπος μίλησε για την σπουδαία αυτή μουσική σύμπραξη, που ταξίδεψε τον κόσμο που γέμισε την αυλή των ασμάτων, μη παραλείποντας να αφιερώσει τη βραδιά στην πολύ καλή φίλη του συλλόγου Ζωή Φυτούση.

Ο πρώτος “θερινός” κύκλος του Φιλοπρόοδου, θα κλείσει την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου με την Καλλιόπη Βέττα, ενώ προηγείται την Τετάρτη 26 Ιουλίου το θερινό σινεμά. Ακολουθεί θερινή ανάπαυλα και ο σύλλογος ανανεώνει το ραντεβού του στα τέλη του Αυγούστου!

Β.Σ.