Στην άκρη ενός δάσους στο χωριό Οξυά Πρεσπών υπάρχει ένα σπίτι Airbnb που κλείνει μέσα του όλη τη γαλήνη και απλότητα του τοπίου.

Μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από τη Μικρή Πρέσπα, υπάρχει ένα πέτρινο σπίτι που χρονολογείται από 1920. Η Μυρτώ, η οικοδέσποινα του σπιτιού, το αγόρασε πριν από 10 χρόνια, καθώς ερωτεύτηκε την περιοχή. Τότε, ήταν ένα μικρό ερείπιο, ωστόσο, εκείνη είδε την ομορφιά του και αποφάσισε να την αναδείξει. Ως αρχιτέκτονας, άρχισε σιγά-σιγά, να το ανακατασκευάζει, χρησιμοποιώντας οικολογικά υλικά, εναρμονίζοντας το σπίτι με το τοπίο, κάνοντάς το ένα κομμάτι της γης.

Το σπίτι αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο. Από τη μία πλευρά υπάρχει η κουζίνα και η τραπεζαρία και από την άλλη δύο κρεβάτια.

Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη, ενώ αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι το ξύλινο τραπέζι.

Ολα έχουν σχεδιαστεί από την ίδια την οικοδέσποινα και κατασκευάστηκαν από φίλους της και ξυλουργούς της περιοχής με τοπικά ξύλα και υλικά. Φυσικά, διαθέτει τζάκι και θέρμανση για τις κρύες νύχτες.

Μπορεί να έχουμε δει πολυτελέστατα Airbnb, ωστόσο, η απλότητα και οι καθαρές γραμμές κάνουν αυτό το σπίτι λίγο πιο ξεχωριστό από τα άλλα.

Το περιβάλλον είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ηρεμία και επιθυμούν να ξεφύγουν από τη βουή και τα άγχη της πόλης.

Η φύση απλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, ο οποίος δεν αναζητά περιττές πολυτέλειες και έχει διάθεση να ανακαλύψει την αγνότητα της περιοχής.

Φωτογραφίες: Airbnb
Πηγή:https://www.iefimerida.gr/design/petrino-spiti-airbnb-konta-sti-mikri-prespa