Στην Δ. Μακεδονία λοιπόν. Στην πλέον ορεινή Περιφέρεια της Ελλάδας. Στην μόνη που η θάλασσα φαίνεται ως μακρινός ορίζοντας μιας ελληνικά γαλουχημένης φαντασίας και ίσως από κάποια σημεία των εμβληματικών βουνοκορφών της.

Πόλεις, χωριά και μικροί οικισμοί, μεταξύ οροσειρών, γύρω από λίμνες, ποταμούς και λεκανοπέδια. Αυτό το γεωμορφολογικό ανάγλυφο περικλείει θετικά και αρνητικά στοιχεία, τα οποία προσδιορίζουν τις δυνατότητές της, αποτρέπουν ή ενισχύουν την ανάπτυξη και ταυτόχρονα γράφουν την ιστορία της.

Σήμερα αντιμέτωπη με τον ίδιο τον εαυτό της, με μια τεράστια πρόκληση και ένα επιβεβλημένο καθήκον. Τον μετασχηματισμό της από ενεργειακό, λιγνιτικό κέντρο της χώρας, σε δυναμικό παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης. Με εργαλεία, προσανατολισμό και προτάσεις που θα ταυτιστούν με τις ανάγκες των κατοίκων της και θα αφυπνίσουν τα αποκοιμισμένα της πλεονεκτήματα. Που θα τους παρασύρουν όλους σε ένα κοινό όραμα, που θα αναπαραχθεί από τα κεντρικά αστικά κέντρα έως και το πιο απομακρυσμένο ορεινό χωριό.

Σε αυτή την ιδιαίτερα καίρια περίοδο είναι τιμή και ηθική δέσμευση, η συμμετοχή μου στην μεγάλη ομάδα εκλεκτών στελεχών, επιστημόνων, επαγγελματιών, ανθρώπων, που αγωνιούν αλλά επιμένουν με μόνη εστίαση την συντονισμένη ανάπτυξη. Στην φιλική ενέργεια, το περιβάλλον, τον πρωτογενή, την μεταποίηση, την αγροδιατροφή, τις διάφορες μορφές τουρισμού, την δημιουργία επενδυτικού περιβάλλοντος, την αποτροπή της μετανάστευσης των ανθρώπων της. Μεθοδικά, με όραμα, επιμονή, με άμεσα και μεσοπρόθεσμα, μετρήσιμα αποτέλεσματα.

Από την θέση της Διεύθυνσης της Αναπτυξιακής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας(ΑΝΚΟ) και επικείμενου Αναπτυξιακού Οργανισμού στο προσεχές διάστημα, ενώνω κάθε στοιχείο γνώσης και εμπειρίας μου, με το όραμα της Περιφερειακής Αρχής και των Περιφερειακών Ενοτήτων, του κάθε Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της κάθε παραγωγικής μονάδας και αναπτυξιακής προδιάθεσης, για την απελευθέρωση των δυνάμεων της Δ. Μακεδονίας. Δυνάμεις που ήταν πάντα παρούσες. Κρυμμένες όμως κάτω από τόνους λιγνίτη. Αιμοδοσία για την υπόλοιπη Ελλάδα, αφαίμαξη για τις λιγνιτικές περιοχές και την ευρύτερη περιοχή τους.

Τελικά με τα βουνά έχω μια μυστική επικοινωνία και θα βρίσκουν πάντα τρόπο να με κρατούν κοντά τους. Βουνά, βουνά, βουνά…
Η Δυτική Μακεδονία θα είναι το σημείο αναφοράς μου πλέον και είμαι βεβαία πως θα γίνει επιλέξιμος και αγαπημένος προορισμός δημιουργίας και εμπειρίας πολλών άλλων, Ελλήνων και μη. Επενδυτών και επισκεπτών.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις πολυάριθμες ευχές σας. Λυπάμαι βαθύτατα και ζητώ συγνώμη απ’ όσους ανησύχησα με την απουσία επικοινωνίας μου.

Καλό Σαββατοκύριακο φίλοι μου

Πηγή fb: Elena Namini