ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ – ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Επί ποδός  βρίσκεται η Τροχαία Κοζάνης όλο το διάστημα της Αποκριάς, ενώ η παρουσία του προσωπικού της Τροχαίας στους δρόμους της Κοζάνης αλλά και στα εθνικά δίκτυα θα είναι αυξημένη το τριήμερο της Μεγάλης Αποκριάς. Μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Φίλιππος Ζουρνατζής, νέος διοικητής της Τροχαίας Κοζάνης μίλησε για τα έκτακτα μέτρα τροχαίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, ειδικά για το τριήμερο, όπου η πόλη αναμένει εκατοντάδες τουρίστες!

“Εμείς προσπαθούμε αυτό το τετραήμερο , σύμφωνα με τις διαταγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας. Στόχος μας είναι να αποτραπούν τα τροχαία ατυχήματα στην περιοχή μας και φυσικά να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την έξοδο και την επιστροφή των εκδρομέων από την περιοχή μας, με τον ασφαλέστερο τρόπο. Για να μπορέσει να γίνει αυτό πραγματικότητα, η Τροχαία έχει εμφανή παρουσία στους δρόμους της Κοζάνης και όχι μόνο, στους αυτοκινητοδρόμους και στο εθνικό οδικό δίκτυο, με πολύ μεγάλη βαρύτητα στην αστυνόμευση της Εγνατίας Οδού, γιατί αναμένονται αρκετοί τουρίστες”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Εγνατία οδός θα δεχθεί μεγάλο όγκο επισκεπτών, μιας και είναι μια διαμπερής κυκλοφορία και επειδή αρκετός κόσμος έρχεται στην Κοζάνη για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της Αποκριάς.   Στόχος της Τροχαίας, σημείωσε,  είναι να εξασφαλιστούν ομαλές συνθήκες, με τον κ. Ζουρνατζή να συνιστά προς τους οδηγούς να μην οδηγούν όταν πίνουν, να μην καταναλώνουν αλκοόλ και να υιοθετούν σωστές οδηγικές συμπεριφορές : Να κρατούν χαμηλές ταχύτητες, να μην πίνουν, να μην οδηγούν στη Λ.Ε.Α. , να μην κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου, ώστε να αποτραπούν τα τροχαία ατυχήματα.

Την Κυριακή της Αποκριάς αλλάζουν οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις , μιας και το μεσημέρι στις 3 μ.μ. είναι η παρέλαση και το βράδυ ανάβουν όλοι οι φανοί! Όπως τόνισε ο κ. Ζουρνατζής, πρόκειται για τα σοβαρότερα μέτρα τροχαίας που λαμβάνονται κατά την περίοδο της Αποκριάς. Λεωφορεία και μεγάλα οχήματα θα απαγορεύεται να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης, την “καρδιά” των εκδηλώσεων. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο , η Τροχαία ήρθε σε συνεννόηση ώστε να λειτουργούν διάφορα πάρκιγκ -χώροι στάθμευσης περιμετρικά της πόλης. Ανάλογα με τις συνθήκες της Κυριακής, θα γίνουν ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής, προς τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η Τροχαία ζητάει την κατανόηση των οδηγών, λέγοντας πως η πόλη έχει πρόβλημα στάθμευσης και σημειώνοντας πως οι εκδηλώσεις των φανών προσφέρονται για περπάτημα , άρα το αυτοκίνητο μπορεί να παρκαριστεί και πιο έξω από την πόλη και περπατώντας θα γνωρίσει την πόλη καλύτερα.

Για τα Κούλουμα, αναμένεται  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μια κυκλοφοριακή φόρτιση στην Εγνατία οδό και στα διόδια του Πολυμύλου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων , ως συνέπεια να σχεδιάζεται αυξημένη παρουσία ανδρών της Τροχαίας στα σημεία αυτά. επιπλέον προγραμματίζεται από την Τροχαία Κοζάνης και συνεργεία ελέγχου για παραβάσεις που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα . “Δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε πως δεν πρέπει να οδηγούμε όταν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ. Πρέπει να φοράμε τη ζώνη ασφαλείας ή το κράνος και να τηρούμε τα όρια ταχύτητας ¨”, κατέληξε ο κ. Ζουρνατζής, λέγοντας πως οι σωστές οδηγικές συμπεριφορές πρέπει να μπουν στην καθημερινότητα των οδηγών!

Β.Σ.