Έκκληση για την παροχή φροντίδας απευθύνει ηΈνωση Προστασίας-Υπεράσπισης Ζώων Δυτικής Μακεδονίας  «ΕΠΥΖΩ», σε όλους τους πολίτες, με αφορμή το σφοδρό ψύχος που πλήττει την περιοχή, εκτεθειμένα στο οποίο είναι κάθε είδους ζώα.

Οι άνθρωποι του «ΕΠΥΖΩ», σε καθημερινή βάση, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες προσπαθούν να σιτίσουν τα αδέσποτα σε όλη την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Δεν αρκεί όμως αυτό στον χιονιά  και στις πρωτόγνωρες χαμηλές θερμοκρασίες.

Γι΄αυτό και απευθύνεται έκκληση  σε όλους τους πολίτες, αυτές τις δύσκολες μέρες που διέρχεται ο τόπος μας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών,  να αφήσουν τα αδέσποτα να κουρνιάσουν σε προστατευμένα μέρη, όπως πιλοτές, γκαράζ ή εισόδους. Αν μπορούν να βάλουν και κάποιο χαρτόνι ή παλιά κουβέρτα και λίγη τροφή οι αθώες αυτές ψυχές θα σας ευγνωμονούν.

Ακόμα και τα ψίχουλα από το τραπέζι σας, αντί να τα πετάξετε στα σκουπίδια τα ρίξετε στο μπαλκόνι σας, θα σώσετε τη ζωή κάποιου ξεπαγιασμένου σπουργιταρά.

Επίσης γίνεται έκκληση και στους ιδιοκτήτες ζώων είτε αυτά είναι ζώα συντροφιάς είτε άλλα παραγωγικά ζώα, αμνοερίφια, κουνέλια, όρνιθες, άλογα, μουλάρια κλπ να τα προστατέψουν από το παγερό κρύο, το χιόνι, που μέρες τώρα έχουν παραλύσει την περιοχή μας.

Τα ζώα κρυώνουν και πεινούν και όλοι μας  γνωρίζουμε ότι η  πείνα και το κρύο φέρνουν τον θάνατο.

Αυτές τις παγερές μέρες ας μη νικήσει ο χιονιάς, ας νικήσει η ανθρωπιά και η ζωή, για να μας βρει όλους η άνοιξη που θα έρθει.

Σας ευχαριστούμε.

 

Ένωση Προστασίας-Υπεράσπισης Ζώων Δυτικής Μακεδονίας  «ΕΠΥΖΩ»