ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

– Ο πρόεδρος του “Σπάρτακου” στο ράδιοΛόγος

Μιλώντας για την ευρεία  σύσκεψη που έγινε στη Μεγαλόπολη την Πέμπτη με την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τους τοπικούς φορείς, ο πρόεδρος του “Σπάρτακου” Μόσχος Μόσχου, σημείωσε πως στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς από τη Δυτική Μακεδονία , της Μεγαλόπολης και τα συνδικαλιστικά στελέχη.

Αυτό που αποφασίστηκε σε πρώτη φάση είναι να γίνει παρόμοια σύσκεψη στην Φλώρινα την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, ώστε να συμφωνηθεί ο αγώνας ενάντια στην πώληση των μονάδων: “Πλέον γνωρίζουμε συγκεκριμένα πράγματα. Είναι συγκεκριμένες οι μονάδες που θα θελήσουν να τις βάλουν στο Market test οπότε εμείς ξεκινάμε τον αγώνα. Αποφασίστηκε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι, τα συνδικάτα και οι κοινωνίες. Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης είναι αντίθετο και επιστρατεύονται όλοι στον αγώνα”.

Ο αγώνας θα είναι μακρύς , σημειώνει ο ίδιος, λέγοντας ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν, το οποίο είναι αυτό που πρέπει για τον ελληνικό λαό και η κοινωνία, σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Μάλιστα ο αγώνας θα ξεκινήσει με συλλαλητήρια, μιας και υπήρξαν ανειλημμένες υποχρεώσεις στις ημερομηνίες που έβαλε η ΓΕΝΟΠ. Τα συλλαλητήρια θα είναι τρία, σε πρώτη φάση, σε Μεγαλόπολη, Φλώρινα και Αθήνα  και από εκεί και πέρα ο αγώνας θα φτάσει μέχρι τέλος, λένε οι ίδιοι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η ΓΕΝΟΠ, οι πληροφορίες λένε πως την ερχόμενη Τετάρτη θα “φύγει” από το υπουργείο η σχετική λίστα, με τις Μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης, με τα ορυχεία και η Μελίτη 1, η άδεια ΙΙ και τα ορυχεία. Εντωμεταξύ, διαψεύστηκε για την ώρα πως θα μπουν τα νερά στο πακέτο, με τους συνδικαλιστές να εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον . “Αδιαφορούμε αν θα υπάρξει ενδιαφέρον. Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα για το έγκλημα που σχεδιάζεται από το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας, από τις παλαιότερες και την τωρινή κυβέρνηση. Σκοπός μας είναι να ενημερωθεί η ελληνική κοινωνία, γιατί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα σημαίνει ότι το ρεύμα θα γίνει είδος πολυτελείας και οι τοπικές κοινωνίες που συνδέονται άμεσα με τη ΔΕΗ θα περάσουν πολύ δύσκολα”, ανέφερε με νόημα. Κατέληξε λέγοντας πως ο λιγνίτης παρέχει ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα.

Λύση για τους έμμεσα ασφαλισμένους 

Εντωμεταξύ, για το πολύ σοβαρό θέμα των έμμεσα ασφαλισμένων των εργαζομένων στην επιχείρηση , που είναι στον αέρα, λόγω προβλήματος με τον ΕΦΚΑ, ο κ. Μόσχος ανέφερε πως έγινε συνάντηση στην Αθήνα και πλέον είναι πολύ κοντά στο να βρεθεί λύση. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: “Συναντηθήκαμε για το πολύ σοβαρό θέμα γιατί το σύνολο σχεδόν των έμμεσων ασφαλισμένων στη ΔΕΗ είναι ανασφάλιστοι. Η ΔΕΗ μπαίνοντας στον ΕΦΚΑ , προέκυψε πρόβλημα με το σύστημα των καρτελών και πλέον τα προστατευόμενα μέλη είναι ανασφάλιστα και ό,τι διαδικασίες χρειάζεται να γίνουν, για εγγραφή νέων μελών, δεν μπορεί να το κάνει το ασφαλιστικό σύστημα. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση”.

Β.Σ.