Μια ζεστή βραδιά  απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο αφιέρωμα όπερας με τίτλο ‘Operatic II’ , όπου για πρώτη φορά ενώθηκαν άριες και ντουέτα όπερας με jazz στοιχεία στην Αίθουσα Τέχνης, το βράδυ του Σαββάτου.

Η σπουδαία καλλιτεχνική ομάδα ‘Operatic II’ με τη συνοδεία πιάνου, κοντραμπάσου και κρουστών οι Άννα Παπαδοπούλου σοπράνο, Ελένη Λιόνα μέτζο σοπράνο μαζί με τον τενόρο Θέμη Μπασδέκη και τον βαρύτονο Αλέξανδρο Δελιαλή χάρισαν στο κοινό ένα απολαυστικό και ασυνήθιστο για τα δεδομένα της πόλης αφιέρωμα στην όπερα με jazz στοιχεία κρατώντας  αμείωτο  το ενδιαφέρον του κοινού.

Στο αφιέρωμα ακούστηκαν άριες  και ντουέτα από διάσημες όπερες όπως ‘Barcarolle’, ‘Con te Partiro’, ‘Summertime’, ‘O sole mio’ , ‘Granada’ κ.ά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την άρια ‘Brindisi’και τον κόσμο να χειροκροτεί δυνατά για αυτή την ξεχωριστή βραδιά.

Στο αφιέρωμα συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Άννα Παπαδοπούλου – Σοπράνο, Ελένη Λιόνα – Μέτζο Σοπράνο, ο Θέμης Μπασδέκης – Τενόρος, ο Δελιαλής Αλέξανδρος – Βαρύτονος. Μουσικά συνόδεψαν με το κοντραμπάσο του ο Δημήτρης Γουμπερίτσης, τα τύμπανα ο Μανώλης Κουτσουνάνος, ενώ στο πιάνο και την ενορχήστρωση των κομματιών επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΩΚ Γιώργος Τζούκας.

Και οι τέσσερις καλλιτέχνες τόνισαν πως είναι μεγάλη τους  η  χαρά που ο κόσμος αγκάλιασε με μεγάλο ενδιαφέρον για δεύτερη φορά την εκδήλωση αυτή και “ελπίζουμε να θεσμοθετηθεί και για τα επόμενα χρόνια “. Την αρχική ιδέα για αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση είχε ο  διευθυντής του ΔΩΚ Γιώργος Τζούκας, “είναι ένα περίεργο εγχείρημα και ταυτόχρονα κάτι ξεχωριστό”.

Το αφιέρωμα στην όπερα  ‘Operatic II’ που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της πόλης, πραγματοποιήθηκε στην γεμάτη κόσμο αίθουσα τέχνης το βράδυ του Σαββάτου.

Μ.Β.