Της Αννας Νανοπούλου-Τζίτζικα

«Ξέχασαν» την πρωτεύουσα της Δυτ. Μακεδονίας, την Κοζάνη μας

Αποφάσισα μετά από καιρό να εκφραστώ δημόσια, γιατί το θεωρώ χρέος μου απέναντι στους συμπολίτες μου, καθώς έχω την ιδιότητα σαν υποψήφια Δήμαρχος Κοζάνης να έχω συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό από όλους που διεκδίκησαν τον Δήμο από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας από το 1955 και έως σήμερα.

Επί πλέον είναι γνωστό σε όλους ότι όλη μου την ζωή υπηρέτησα την παράταξη της Ν.Δ. και στήριξα όλους τους μεταπολιτευτικούς αρχηγούς με υποδειγματικό θα μου επιτραπεί να πω , ζήλο και μαχητικότητα από διάφορες θέσεις, ανεξάρτητα από τις κατά καιρούς πικρίες και χωρίς ποτέ να έχω το παραμικρό προσωπικό όφελος. ΜΟΝΟΝ ΕΔΩΣΑ ! ! !

Είναι πραγματικά αδιανόητο στην πιο καλή στιγμή της Ν.Δ., με αδιαμφισβήτητο αρχηγό και αυριανό πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ταυτίστηκε με την «νέα αρχή» την «συμφωνία αλήθειας» και την «ανανέωση» να βγαίνει ψηφοδέλτιο Π.Ε. Κοζάνης , 17 ημέρες προ των εκλογών, όπου να μη εκπροσωπείται η πόλη της Κοζάνης, η πρωτεύουσα πόλη, η πρωτεύουσα της Περιφέρειας. Αυτό δεν έγινε ποτέ σε κανένα ψηφοδέλτιο διαχρονικά, έχει αφήσει άναυδο κάθε συμπολίτη, δεν υπακούει σε καμμία λογική χωροταξική, πολιτική , αντιπροσωπευτική και είναι προϊόν καθαρά πιέσεων όσων έμαθαν να επιβιώνουν δια την κομματικών πιέσεων. Υπάρχει μείζον θέμα. Το ψηφοδέλτιο αυτό δεν έγινε από φίλους του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί είναι εχθρικό για την πορεία της παράταξης στον τόπο μας. Το 2019 και μετά από όσα υποστήκαμε σαν χώρα ΕΜΕΙΣ οι αμετανόητα ΠΙΣΤΟΙ φέραμε την παράταξη στο σημείο που είναι σήμερα . . . Κάποιοι με κοπτορραπτική μέθοδο της τελευταίας στιγμής, δυναμίτισαν άνευ λόγου και αιτίας το καλό κλίμα.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σήμερα στον νευραλγικό νομό Κοζάνης με τις ιδιαιτερότητες και τα σύνθετα και αιχμής προβλήματα καταρρακώθηκαν οι αξίες της αντιπροσώπευσης και της ανανέωσης στον βωμό των πιέσεων.

Και ερωτώ.

Είναι δυνατόν στην Κρήτη να γίνει ψηφοδέλτιο χωρίς Κρητικό ; Στην Λάρισα χωρίς Λαρισαίο ; Γιατί εδώ έχουμε χάσει κάθε έννοια του αυτονόητου.

Και μη βιαστούν κάποιοι κακόβουλοι να πουν ότι διαιρούμε τους συμπολίτες , γιατί είναι γνωστό ότι στον νομό μας εδώ και έναν αιώνα συνυπάρχουμε, συνεργαζόμαστε και συλλειτουργούμε ντόπιοι και πόντιοι σε εξαιρετική σύμπνοια και συμπόρευση, χωρίς κανένα θέμα – Όμως αντικειμενικά η Κοζάνη και ο ευρύτερος Τσιαρτσαμπάς είναι μια τεράστια πληθυσμιακή ομάδα που ποτέ δεν αγνοήθηκε στην κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου, που οφείλει να είναι αντιπροσωπευτικό όλων των δημοτικών ενοτήτων του νομού, πολλώ μάλλον της μεγαλύτερης πόλης του.

Όπως είναι κοινά αποδεκτό φαντάζομαι ότι σ ένα ψηφοδέλτιο πρέπει να εκπροσωπείται η Εορδαία, το Βόϊο, τα Σέρβια και εμείς ποτέ δεν το αμφισβητήσαμε αυτό . Τα μικρότερα χωριά του νομού μας βρήκαν έκφραση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και πολύ καλά ως εδώ, η πρωτεύουσα όμως πόλη, όχι ;

Οι συμπολίτες μας μετά 10 χρόνια κρίσης- που για τον νομό μας άρχισε νωρίτερα απ ότι πανελλήνια και με το δεδομένο ότι στον Δήμο Κοζάνης λόγω κακών χειρισμών είχαμε παλινόρθωση του παρελθόντος και πολύ χαμηλό ποσοστό σαν παράταξη – προσβλέπουν σε μια ανανέωση του πολιτικού σκηνικού του νομού και της πόλης και σε μία δυναμική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Δήμου μας.

Η Κοζάνη έπρεπε στο ψηφοδέλτιο να εκπροσωπηθεί με τουλάχιστον 3 νέους υποψήφιους που ζουν ΕΔΩ , έχουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ΕΔΩ, ζουν ανάμεσά μας και παλεύουν δίπλα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την κίνηση «ματ» στην Περιφέρεια και κέρδισε όπως και στην συντριπτική πλειοψηφία των Περιφερειών της χώρας.

Η κίνηση στην Δυτ. Μακεδονία απέδειξε ότι είναι ηγέτης και έτσι προσδοκούσαμε να συνεχίσει με το ψηφοδέλτιο των Εθνικών εκλογών. Την Ν.Δ. διαχρονικά την έβλαψαν οι «πρώην» έπρεπε να τους αγνοήσει γιατί έχει την δύναμη και να δώσει και πάλι σύνθεση ψηφοδελτίου Εθνικών Εκλογών που να το υποδεχθούν οι πολίτες με τον ενθουσιασμό που όλοι υποδεχθήκαμε την νικηφόρα υποψηφιότητα Κασαπίδη.

Όλα τα παραπάνω τα λέω δημόσια γιατί έτσι βοηθώ για μια ακόμη φορά την παράταξη.

Οι πραγματικοί νεοδημοκράτες θέλουμε ΟΧΙ ψηφοδέλτια πληρωμής γραμματίων , επαγγελματικής αποκατάστασης και κουμπάρων, αλλά ψηφοδέλτια των καλύτερων ανάμεσα στους καλούς με φρεσκάδα και ελπίδα για το αύριο . Και αυτοί σίγουρα δεν ξημεροβραδιάζονται στους προθαλάμους , αλλά η παράταξη οφείλει η ίδια να τους βρίσκει και να τους προωθεί.
Αυτή είναι η πραγματικά «νέα αρχή» , που την αξίζουμε.
Ευχαριστώ.

H Αννα Νανοπούλου είναι συμβολαιογράφος Κοζάνης, έχει διατελέσει υποψήφια Δήμαρχος Κοζάνης, Α΄ αναπληρωματική βουλευτής εθν. Εκλογών 2007 και 2009 , δημοτική σύμβουλος από το 1994-2014, Πρόεδρος Ε.Σ. ΚΕΔΕ κλπ.