Η πανδημία λειτουργεί ως επιταχυντής σε μία σειρά μεγάλων εξελίξεων παγκοσμίως, σύμφωνα με την υποψήφια για τη θέση της ΓΓ του ΟΟΣΑ, πρώην υπουργό και Επίτροπο της ΕΕ, κα Άννα Διαμαντοπούλου.

Μιλώντας στο πρώτο virtual event του ICC WOMEN HELLAS για το 2021 με τίτλο «το Διεθνές Σύστημα μετά την Πανδημία» η κα Διαμαντοπούλου επικεντρώθηκε στα εξής 6 μεγάλα ζητήματα που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα μετά το τέλος της πανδημίας:

Ξεκίνησε με εκτενή αναφορά στη νέα Γεωπολιτική πραγματικότητα, την «επιστροφή» των ΗΠΑ στο διεθνές σύστημα, τον ρόλο της δυναμικής Κίνας ,της Ρωσίας ως σημαντικού παίκτη, της ΕΕ που παραμένει σημείο αναφοράς για τη δημοκρατία & τη συνεργασία αλλά και τους νεοεισερχόμενους όπως η Ινδία, το Πακιστάν ή το Μεξικό.

Στη νέα πραγματικότητα, ένας πιθανός πόλεμος δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά Ψυχρού πολέμου αλλά μια νέα μορφή με άξονα το διάστημα (Cyber-War, Drones etc.)

Η πρώην Υπουργός επεσήμανε ότι έχουμε μπροστά μας ένα νέο κόσμο νομισμάτων, τα Ψηφιακά και τα Κρυπτονομίσματα όπου εδώ αλλαγές που θα προκύψουν, πιθανόν να δημιουργήσουν ανισότητες και δυστυχίες.

Στην Υγεία, οι πολιτικές έχουν ευρύτερη υπόσταση & οι ψηφιακές λειτουργίες λόγω ζητημάτων ιδιωτικότητας, ενδέχεται να δημιουργήσει σημαντικές αντιπαραθέσεις.

Στην Αγορά Εργασίας, ισχυρίζεται η υποψήφια για την Γενική Γραμματεία του ΟΟΣΑ δημιουργούνται νέα μοντέλα με τις εταιρείες να αφομοιώνουν το «work from home», όπως είπε.

Στην εκπαίδευση, είπε η πρώην Υπουργός Παιδείας, από το δημοτικό κιόλας, αλλάζουν θεμελιωδώς τα προγράμματα σπουδών.

Ευχαριστώντας το ICC WOMEN HELLAS για την στήριξη ,υπογράμμισε: «Οι γυναίκες λόγω βιωμάτων αλλά και συναισθηματικής νοημοσύνης, μπορούν να επιτυγχάνουν consensus, έχουν τη δυνατότητα να ακούν, να καταλαβαίνουν αλλά και να πείθουν προς μια κοινή γραμμή».

Πηγή: Reporter.gr