Μικρό καλάθι για τη συνάντηση της Τρίτης με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ο δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής αναφέρθηκε στο ΦΕΚ που νομοθετεί τη λειτουργία των διοδίων στη Σιάτιστα, μια εξέλιξη δυσάρεστη όπως ανέφερε. «Το υπουργείο χωρίς να λάβει υπόψιν του όσα ειπώθηκαν προχώρησε ανερυθρίαστα στην έκδοση του ΦΕΚ. Ο κ. Καραμανλής βάλλει κατά του δήμου χωρίς να λογαριάζει κανέναν. Εμείς επιδιώξαμε το διάλογο. Έχουμε μια εξαίρεση ενός ανθρώπου που με μια αλαζονεία δεν δέχεται να μιλήσει με κανέναν προσβάλλοντας το δήμο, τους βουλευτές με μια πολιτική που εστιάζει αποκλειστικά στο δήμο Βοίου. Αν πάει δεξιά ο Βοϊάτης  θα πληρώσει 70 λεπτά αν πάει αριστερά θα πληρώσει 1,5 ευρώ κάνοντας ελάχιστη χρήση τη οδού. Τώρα ξεκινάει ο αγώνας».

Όταν ένας υπουργός λέει μια κουβέντα τον πιστεύεις, ειδικά όταν παρόν είναι και προκάτοχός του, είπε μετά τη συνάντηση που είχε με το Μιχάλη Παπαδόπουλο και τα διαπιστευτήρια που πήρε. «Σαν κλέφτες προχώρησαν όταν άλλοι απαλλάσσονται» πρόσθεσε αναφερόμενος στα διόδια του Πολυμύλουν που μειώθηκε η τιμή τους. «Αισθανόμαστε ότι θιγόμαστε. Ο κ. Καραμανλής μας αδικεί και παίρνει αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας σε μια λάθος εποχή».

Στην προγραμματισμένη συνάντηση της Τρίτης στην Αθήνα, με το Γραμματέα του Υπουργείου και όχι τον Υπουργό ζήτησε να παραστούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι κρατώντας μικρό καλάθι. Πρότεινε μάλιστα να έρθουν και άλλοι για μια διαμαρτυρία εκτός του υπουργείου. Να κλείσουμε από τη Δευτέρα το δημαρχείο και τα κοινοτικά καταστήματα  συμβολικά και να εξεταστεί κάποια κλιμάκωση του αγώνα» Μάλιστα πρότεινε αν δεν είναι θετική η έκβασή του να αναρτήσουν πανό και να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία καλώντας κεντρικά κανάλια ως μια πρώτη διαμαρτυρία στο κέντρο. Πρότεινε να εφαρμοστούν τα αναλογικά διόδια και στο Βόιο και για την ανακατασκευή του δικτύου υπάρχει και η περιφέρεια.

Δημήτρης Κοσμίδης: Αποτύχατε, οι αγώνες  κερδίζονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων – Να πάρουν θέση οι βουλευτές για ποιο λόγο εκδικείται η ΝΔ το Βόιο

O Δημήτρης Κοσμίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφερε ότι  ο δήμαρχος  απολογείται. « Αποτύχατε και καλούνται οι δημότες να πληρώσουν το τίμημα. Μόνο έντεκα άτομα θα προσληφθούν από το δήμο, ενώ θα μπορούσαν να είναι 39. Η  μείωση των διοδίων στον Πολύμυλο  μας  καθιστά μόνους σε έναν αγώνα .Οι αγώνες  κερδίζονται στα κέντρα  λήψης αποφάσεων» τόνισε.

Συμφώνησε με το κλείσιμο των κοινοτικών καταστημάτων για κάποιες μέρες μέχρι να πραγματοποιηθεί το ραντεβού στην Αθήνα. «Οι τέσσερις βουλευτές είναι μαζί μας, θα είμαι παρών για να κατεβούμε στην Αθήνα για να πάρουν οι συνδημότες αυτά που τους αξίζει. Να πάρουν θέση οι βουλευτές για ποιο λόγο εκδικείται η ΝΔ το Βόιο».

Λάζαρος Γκερεχτές:  Ο δήμος τρέχει πίσω από τις εξελίξεις

Ο Λάζαρος Γκερεχτές τόνισε ότι «ο δήμος τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και η δημοτική αρχή δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Η αρχή διακατέχεται από μια μυστικοπάθεια». Δήλωσε παρόν για την μετακίνηση στην Αθήνα .Συμφωνεί με το κλείσιμο του δημαρχείου αλλά ζήτησε από το δήμαρχο να είναι πιο ήρεμος  στη συνάντηση της Τρίτης γιατί με τέτοια συμπεριφορά κλείνουν οι πόρτες.

Μιχάλης Καραμπατζιάς: Αν ο λαός θέλει μπορούμε να επιβάλλουμε τη μη λειτουργία των διοδίων

Ο Μιχάλης Καραμπατζιάς μίλησε για μια κυβερνητική απόφαση που έρχεται ως ταφόπλακα στην περιοχή. «Για κάποιους θα είναι απαγορευτική η μετάβαση στην Κοζάνη. Που ακούστηκε ότι για να πάει κάποιος στη ΔΟΥ Κοζάνης θα πληρώνει τρία ευρώ , όταν αποξηλώθηκαν υπηρεσίες από την περιοχή. Είναι υποκριτική η ανακατασκευή του παλιού δικτύου. Αν ο λαός θέλει μπορούμε να επιβάλλουμε τη μη λειτουργία των διοδίων. Μπορούμε να  προχωρήσουμε σε συμβολικές κινητοποιήσεις. Ευθύνη έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που άλλαξε την χωροθέτηση. Δεν δέχομαι ότι ένας υπουργός έχει γινάτι απλά δίνεται βορά στους ιδιώτες».

Είναι σύμφωνος με κάθε μορφή κινητοποίησης και κλιμάκωσης, αλλά δεν συμφωνεί με τη λειτουργία αναλογικών ή πλευρικών διοδίων, αλλά με την κατάργησή τους. Για το ραντεβού στην Αθήνα δεν ελπίζει πολλά μετά και τη στάση της κυβέρνησης εκφράζοντας  συνολικό ΟΧΙ στη λειτουργία των διοδίων και όχι δωράκια για ένα μικρό διάστημα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου