Σε υψηλά επίπεδα είναι η υγρασία στην Κοζάνη ξεπερνώντας και το 90%, γεγονός που αναγκάζει τους κατοίκους να προσφεύγουν σε φτηνά είδη θέρμανσης και ειδικά στο γνωστό ξυλοκάρβουνο από τη ΜΕΤΕ στα Σέρβια. Η οσμή της σταχτίλας είναι έντονη και αποπνικτική σε χωριά των Σερβίων και της Κοζάνης  παρά την γνωστή απαγόρευση για καύση ορυκτών στερεών καυσίμων .

Η αιθαλομίχλη θα πνίξει για μια ακόμα χρονιά τις κοινότητες με την Φλώρινα να κρατά πάλι τα πρωτεία εις βάρος της δημόσιας υγείας.Μοναδική λύση το φυσικό αέριο, το οποίοι πολλοί ήδη καταναλωτές προτιμούν σε οικιακό επίπεδο και δεν περιμένουν τις διασυνδέσεις.

Στη Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές τη Δευτέρα  που από το απόγευμα θα σταματήσουν.Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Μακεδονία, ενώ   στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  Οι άνεμοι θα είναι  ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Θρακικό έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός φαίνεται να παραμένει βροχερός όλη τη  βδομάδα με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε καλά για την εποχή επίπεδα.Με την υγρασία στα ύψη και τα αιωρούμενα σωματίδια από την καύση του κάρβουνου σε όλα τα χωριά να  ζητούν επειγόντως μια λύση.

Ιωάννα Παπαδημητρίου