Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής και η δημοσιογράφος Ρομίνα Ξυδά δημοσίευσε το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ «Η αυτοκρατορία της μόδας, το σύμφωνο συμβίωσης και τα εξώδικα» , το οποίο περιγράφει έναν διαφορετικό εμφύλιο στον οίκο Νίκος –Τάκης. Ο Νίκος Τσιμπίλης, ένας εκ των δημιουργών του θρυλικού οίκου μόδας “Nikos Takis” φεύγει από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2010 αφήνοντας πίσω του μια τεράστια περιουσία και μια διαθήκη –«αντίγραφο» των όσων έλεγε στον Τάκη Καραμπόζα , το συνέταιρό του από την Κοζάνη.

To καλοκαίρι του 2016 ο 81χρονος Τάκης συνάπτει με τον 49 χρονο Χάρη σύμφωνο συμβίωσης ως επισφράγισμα της 30χρονης συμβίωσης της κοινής τους ζωής. Ο Χάρης Τσιάρας από το Στόμιο Λάρισας , πρώην ΟΥΚάς είχε γνωρίσει μέσα στο μονάδα το Νίκο κι από τότε όλη η ζωή του συνδυάστηκε με το θρυλικό οίκο μόδας “Nikos Takis” που έχει ντύσει γυναίκες όπως η Λίζ Τέιλορ, η Τζάκη Ωνάση, η Λίντα Έβανς, η Μαρία Κάλλας, η Τζένη Καρέζη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2018 ο Χάρης λαμβάνει από τον Τάκη εξώδικη πρόσκληση για συναινετική λύση του συμφώνου συμβίωσης υπογεγραμμένη από κάποιον δικηγόρο της Κοζάνης. Ο Χάρης επιδίωξε μάταια μια επικοινωνία με τον Τάκη. Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2019 ο Χάρης παίρνει μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ο Τάκης ζητά από το δικαστήριο να διαταχθεί η αποχώρησή του από το διαμέρισμα της Αρδηττού , όπου συζούσαν και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να ρυθμιστεί προσωρινά η παραχώρηση αποκλειστικά στον ίδιο ,καθώς και η προσωποκράτησή του για ένα έτος με ποινή 3.000 ευρώ.

Στις 20 Ιουνίου οι δυο τους βρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων .Ο Τάκης Καραμπόζας μιλά για παράνομη ιδιοποίηση ποσού 16.800 ευρώ από την προσωπική του κάρτα ανάληψης , ενώ ο Χάρης για σκευωρία εις βάρος του με τη βοήθεια του Κ.Δ. και πλύση εγκεφάλου από τους συγγενείς του για να φύγει από τη μέση της περιουσίας. Το δικαστήριο της περασμένης Πέμπτης , ανάμεσα στον Τάκη και τον Χάρη , έληξε με τη φράση του δικαστή: ”Θα έχετε απόφαση σε δεκαπέντε μέρες». Οι δικηγόροι έκλεισαν του φακέλους, οι μάρτυρες αποχώρησαν , η αίθουσα άδειασε, το δίκαιο θα κριθεί βάση του νόμου, το άδικο δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς πέραν εκείνων που επέλεξαν να βάλουν το χρήμα πάνω από την αξία μια ολόκληρης ζωής. Το ποιοι είναι αυτοί μένει να το αποδείξει η ιστορία…
Υ.Γ. Το κείμενο αποτελεί περίληψη του δημοσιεύματος στο Πρώτο Θέμα

Η εξώδικη απάντηση

Η αναδημοσίευση λοιπόν έφερε και την απάντηση του Δημήτριου Καραμπόζα, η οποία ακολουθεί και διαφοροποιείται από αυτή που στάλθηκε στο «Πρώτο Θέμα», αφού αναφέρει ότι το εν λόγω κείμενο θίγει την τιμή και την υπόληψή του κ. Καραμπόζα, αφού φέρεται να έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με το νεαρό ΟΥΚΑ, γεγονός ψευδές.

Παρακάτω όμως αναφέρει ότι επειδή το εν λόγω δημοσίευμα αφορά σε μια αμιγώς ιδιωτική υπόθεση, που δεν ενδιαφέρει την κοινή γνώμη, περιέχονται δε σε αυτό και χωρίς την έγκρισή μου, ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα και δη κατόπιν επεξεργασίας αυτών (όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι συνήψα σύμφωνο συμβίωσης, το πρόσωπο με το οποίο συνήψα, καθώς και φωτογραφίες μου), μπαίνει το ερωτηματικό αν τελικά αναφέρθηκε κάποιο ψευδές γεγονός ή όχι.

Επειδή μάλιστα αναφέρεται ότι είναι μεροληπτικό το δημοσίευμα, παρακαλούμε τον κ. Καραμπόζα να εκθέσει τις δικές τους απόψεις, αν όχι ο ίδιος ο πληρεξούσιος δικηγόρος του στον Πρωινό Λόγο. Και για να θυμίσουμε την εκτίμησή μας στον οίκο μόδας Νίκος Τάκης να θυμίσουμε ότι το 2008 το magazzino για το γάμο, περιοδική έκδοση του «Πρωινού Λόγου» είχε κάνει εκτενές αφιέρωμα με συνέντευξη της γραφούσας στον Νίκο και Τάκη, το οποίο είναι και στη διάθεσή σας. Ακολουθεί το δημοσίευμα:

Ιωάννα Παπαδημητρίου