Την “τελετή λήξης ευαισθητοποίησης” πραγματοποίησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης το απόγευμα της Τετάρτης ∙ ονομασία που δόθηκε από τους μαθητές του σχολείου για τη γιορτή της αποφοίτησης τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθυντής του σχολέιου κ.Σάκης Δαζάνης.

19 μαθητές αποφοίτησαν από το δεύτερο και τελευταίο έτος του σχολείου λαμβάνοντας απολυτήριο Γυμνασίου και τώρα είναι σε θέση να συνεχίσουν τις σπουδές τους. “Σκοπός δημιουργίας των σχολείων αυτών υπήρξε η ένταξη ξανά τμημάτων της κοινωνίας που δεν είχαν καταφέρει να τελειώσουν την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας κάνοντας αιτήσεις σε προκηρύξεις.”, πρόσθεσε ο Διευθυντής του σχολείου.

Για αύξηση του αριθμού των μαθητών έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Κοζάνης κ. Ιωάννης Γρηγοριάδης, μιας και το απολυτήριο Γυμνασίου αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση για την εξασφάλιση του επιδόματος αλληλεγγύης έπειτα από σχετική νομοθεσία.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση διαθεματικών εργασιών με τις οποίες οι μαθητές είχαν ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Φ.Μ.