Ο αποκλεισμός της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς έχει δημιουργήσει πρόβλημα στους λιγοστούς κτηνοτρόφους των χωριών. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos το γάλα των 500 ζώων της Δαμασκηνιάς δεν μπορεί να πωληθεί, αφού το χωριό είναι σε καραντίνα και τίποτα δεν εισέρχεται εντός και δεν εξέρχεται εκτός του οικισμού.

Στη Δαμασκηνιά οι τρεις κτηνοτρόφοι του χωριού, οι δύο με 200+ ο καθένας και ο τρίτος με καμμιά σαρανταριά πρόβατα, βιοπορίζονται από την πώληση του γάλακτος. Προχθές που ζητήθηκε να βγει το γάλα εκτός της ζώνης για να πωληθεί, δεν επιτράπηκε από την αστυνομία και γύρισε πίσω στους παραγωγούς.. Μάλιστα είναι αδύνατον να γίνει και τυρί αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για την παραγωγή του και δυστυχώς χύνεται.

Ο πρόεδρος της Δαμασκηνιάς Πάυλος Τζάνας ζητά να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι. Από την πλευρά της η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι έτοιμη να εφοδιάσει με τις απαραίτητες ζωοτροφές τους κτηνοτρόφους με τους ίδιους να έχουν ακόμα αποθέματα και τον καιρό σύμμαχο ώστε να γίνεται η βοσκή στις καστανιές και την πλούσια βλάστηση του χωριού.

Ιωάννα Παπαδημητρίου