Γεύμα, ελαφρώς γκουρμέ, με τοπικά προϊόντα Πληροφορίες για τον Κρόκο Κοζάνης θα διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί KROKOS KOZANIS θα διαβάσετε την ιστορία του, την καταγωγή της ιδιότητες κτλ

 Υλικά (4 άτομα)

500 γρ τηγανιά κοτόπουλο (μαριναρισμένη έτοιμη απο τον κρεοπώλη)

ρυζι άγριο (1,5 φλιτζάνι του τσαγιού)

4 στήμονες αποξηραμένος κρόκος κοζάνης ή και σκόνη    βλέπε: Προιόντα Κρόκου

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες

αλάτι

πιπέρι

 Οδηγίες
1.Τσιγαρίζω σε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ροδέλες
2. Ρίχνω την τηγανιά και την πιπεριά και μόλις τσιγαριστεί ελαφρώς ρίχνω ένα ποτήρι λευκό κρασί
3. Περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ
4. Σκεπάζω με ένα καπάκι και αφήνω την τηγανία να βράσει για 40′ λεπτάκια σε χαμηλή φωτιά
5.Παράλληλα ετοιμάζω το ρυζάκι. Ακολουθώ τις οδηγίες τις συσκευασίας, απλά προσθέτω και του στήμονες κρόκου στο βράσιμο

Μόλις ετοιμαστούν και τα δύο, σερβίρω!
Ρυζάκι απο κάτω, τηγανιά από πάνω για να δέσει το «γλυκό»!!! Κάθε πιρουνιά και διπλή απόλαυση!!
Έκρηξη γεύσεων !!

 Enjoy!!
Κατερίνα & Όλγα

 

https://eatloveflavor.blogspot.gr