Υλικά

6 μεγάλες γαρίδες
150 γρ. σπαγγέτι
1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
1/2 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1-2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ούζο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Εστραγκόν ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες βγάζοντας τα κέλυφή τους. Αφήνουμε αν θέλουμε τα κεφάλια για ντεκόρ.

Αφαιρούμε τα εντεράκια από τις γαρίδες κάνοντάς τους μια μικρή τομή στην πλάτη τους και τραβώντας τα.

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα κέλυφή τους με ανοιχτό καπάκι και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα αν χρειαστεί για περίπου μισή ώρα.

Στο ζωμό γαρίδας που έχουμε κάνει αλατίζουμε και βάζουμε να βράσουν τα μακαρόνια μας.

Παράλληλα σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο ελαφρά τις γαρίδες μας μαζί με το σκόρδο και τον πελτέ.

Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον βασιλικό με το εστραγκόν.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Το μαγείρεμα της γαρίδας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3 λεπτά…

Μετά από 3 λεπτά οπότε αφαιρούμε τις γαρίδες.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας τα οποία τα έχουμε βράσει “Al Dente” (2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο του πακέτου), και τα αναμειγνύουμε μαζί με τη σάλτσα μας καθώς και ελάχιστο από το ζωμό που έβρασαν μέσα.

Σερβίρουμε και τοποθετούμε τις γαρίδες στο πιάτο κυκλικά.