Ο χαρακτηρισμός «historic», που συμπεριλαμβανόταν στο πρωτότυπο κείμενο, πλέον έχει απαλειφθεί από το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έσβησε από το ανακοινωθέν της συνάντησης Πομπέο – Δένδια

τον χαρακτηρισμό «ιστορική», αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αναλυτικότερα, αν και πρόκειται για το επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ο χαρακτηρισμός «historic», που συμπεριλαμβανόταν στο πρωτότυπο κείμενο, πλέον έχει απαλειφθεί από το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο γεγονός, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής και ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την κυβέρνηση μετά την υιοθέτηση του όρου «ιστορική συμφωνία» για την Συμφωνία των Πρεσπών στο κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδος – ΗΠΑ να φέρει τις κυρώσεις της προς ψήφιση μαζί με 158 συγγνώμες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω χαρακτηρισμός σβήστηκε και από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις του State Department και της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Πηγή:ethnos.gr