Το γεγονός ότι δεν επαρκεί ο εξοπλισμός για την αυτοπροστασία των ιδιωτών γιατρών, αλλά και η πίεση που δέχονται από τους δεκάδες ασθενείς, αναγκάζουν πολλούς ιδιώτες γιατρούς της Κοζάνης να σκέφτονται και την αναστολή λειτουργίας τους. Ήδη έχουν κλείσει δέκα ιατρεία στην Κοζάνη, επειδή οι γιατροί ήταν ηλικιωμένοι και ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες.

Από κει και πέρα πολλοί ακόμα συνάδελφοί τους βρίσκονται στα όριά τους κρατώντας ακόμα σε ελεγχόμενη κατάσταση το Νοσοκομείο της Κοζάνης. Το γεγονός ότι δεν πάνε πολλοί ασθενείς στο Νοσοκομείο αυτές τις μέρες οφείλεται στους ιδιώτες γιατρούς που κρατούν τους ασθενείς στο σπίτι με συμπτώματα λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Τα τηλεφωνήματα δεν σταματούν όλη την ημέρα, οι μάσκες, τα γάντια και τα αντισηπτικά δεν υπάρχουν στην αγορά και οι λειτουργοί της υγείας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους.

Το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκαν ως κλάδος και στα υποστηρικτικά μέτρα της κυβέρνησης για κείνους και τους εργαζομένούς τους αποτελεί ακόμα ένα θέμα με την ιδιωτική υγεία να οδηγείται σε ασφυξία, όταν κανένας δεν περισσεύει. .

Ιωάννα Παπαδημητρίου