Στα αποτελέσματα της σημερινής σύσκεψης του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά και του κλιμακίου του, που πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη Βοϊου, με φορείς του τόπου για την εξέλιξη της διάδοσης του κορωνοϊού στην περιοχή αναφέρθηκαν ο δήμαρχος Βοϊού Χρήστος Ζευκλής και ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης, παραχωρώντας δηλώσεις από το χωριό της Δαμασκηνιάς.

Ως σωστή έκρινε την απόφαση να τεθούν σε καραντίνα τα χωριά του Δήμου Βοϊου Δραγασιά και Δαμασκηνιά λόγω της αποτελεσματικότητας του μέτρου, που θα ισχύσει για μία ακόμα εβδομάδα συμβουλεύοντας τους πολίτες να κάνουν υπομονή. Τα όποια προβλήματα δήλωσε πως θα λυθούν με το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα συντονίζει όλες τις δυνάμεις. Έχει αναλάβει επικεφαλής ταγματάρχη του ελληνικού στρατού (του Υγειονομικού Σώματος) στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Ενώ για τους χειρισμούς από πλευράς της κυβέρνησης σημείωσε πως “παίρνουμε δύναμη γιατί στο τιμόνι του Υπουργείου υπάρχουν άνθρωποι δυνατοί, άνθρωποι που γρήγορα παίρνουν τις αποφάσεις”.

Για την αποτελεσματικότητα του μέτρου της καραντίνας έκανε λόγο και ο κ. Κασαπίδης σημειώνοντας πως “Ήδη απέδωσε το μέτρο. Σε μία εβδομάδα θα έχουμε εξαλέιψει πλήρως τον ιό από την αρχική του εστία” στην περιοχή. Μίλησε ακόμα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Καστοριάς με ιατρικό δυναμικό αλλά και υλικό εξοπλισμό, για τη δημιουργία εργαστηρίου στο νοσοκομείο της Κοζάνης που θα ελέγχει τα δείγματα μειώνοντας το χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων, όπως και για το προαναφερθέν συντονιστικό κλιμάκιο στην Καστοριά που θα έχει μόνιμη βάση. Οι επόμενες 20 μέρες είναι δύσκολες, δήλωσε χαρακτηριστικά, με το ενδεχόμενο να παρθούν και πιο έκτακτα μέτρα έπειτα και από συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές.

Φ.Μ.

Πηγή φωτο και βιντεο : radiosiatista.gr