Κύριε Υπουργέ,

Στη διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης για το επίδομα θέρμανσης καυσοξύλων και pellet, ένα από τα στοιχεία που είναι υποχρεωμένοι οι αιτούντες να συμπληρώσουν, για να επιβεβαιωθεί ο τόπος κατοικίας τους, είναι και ο λογαριασμός τους στη ΔΕΔΔΗΕ που δεν έχει όμως ενημερωθεί με τους επικαιροποιημένους Ταχυδρομικούς Κώδικες (Τ.Κ.).

Έτσι ενώ είναι κάτοικοι επιλέξιμων Τοπικών Κοινοτήτων κάτω των 2.500 κατοίκων, σύμφωνα με την Υ.Α. 1275/2020, απορρίπτονται από το σύστημα εξαιτίας του λανθασμένου Τ.Κ. που τους παρουσιάζει ότι κατοικούν σε μεγάλες πόλεις (π.χ. Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).

Σας αναφέρω το πρόβλημα που διαπιστώθηκε στις Τοπικές Κοινότητες:

1) Άγιος Δημήτριος, Άγιος Χαράλαμπος, Ακρινή, Αυγή, Βοσκοχώρι, Δρέπανο, Καπνοχώρι, Κοιλάδα, Πολύμυλος, Ρυάκιο και Τετράλοφος, του π. Δήμου Ελλησπόντου που ανήκουν τώρα στο Δήμο Κοζάνης.

2) Κρυόβρυση, Αναρράχη, Εμπόριο, Μηλοχώρι και Φούφα του π. Δήμου Μουρικίου που ανήκουν τώρα στο Δήμο Εορδαίας.

3) Κομνηνά, Μεσόβουνο και Πύργοι του π. Δήμου Βερμίου που ανήκουν τώρα στο Δήμο Εορδαίας.

4) Λευκόβρυση και Πρωτοχώρι του Δήμου Κοζάνης.

5) Το ίδιο πρόβλημα προφανώς αντιμετωπίζουν και άλλες Τοπικές Κοινότητες της ΠΕ Κοζάνης.

Επειδή τα προβλήματα των πολιτών είναι μεγάλα, λόγω της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, που στην περιοχή μας επιτείνονται λόγω του παρατεταμένου lockdown και της μεγάλης ανεργίας που διογκώνεται και από την απολιγνιτοποίηση

Παρακαλώ να επιληφθείτε άμεσα του θέματος, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε, γιατί ο χειμώνας στην ΠΕ Κοζάνης είναι βαρύς και διαρκεί, με τα έξοδα να είναι μεγαλύτερα από άλλες περιοχές και οι προμήθειες να ξεκινούν νωρίς, έτσι καλό θα ήταν να γίνονται αποδεκτά τιμολόγια αγοράς από αρχές καλοκαιριού.

Σας ευχαριστώ.

Χρόνια Πολλά. Καλή Χρονιά!!!

Με εκτίμηση

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία