Μετά την αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 4ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης, του 1ου Γυμνασίου Πτολ/δας , του Γυμνασίου Ανατολικού, του 2ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας ,του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας , του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας , του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας , του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας , του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης , του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης και του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, σειρά παίρνουν τμήματα του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης , του 1ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, και του 1ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας .Το Μουσικό Σχολείο βάζει λουκέτο μετά την εμφάνιση νέου κρούσματος ενώ αυξάνοντα και τα τμήματα που κλείνουν στις σχολικές μονάδες που έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία κάποιων τμημάτων τους.

Τα περισσότερα γυμνάσια και λύκεια βρίσκονται στο δήμο Εορδαίας και ακολουθεί ο δήμος Κοζάνης που από το πράσινο μπήκε στο πορτοκαλί .Συγκεκριμένα βρίσκεται στο 106 με όριο τα 150 ανά 100.πληθσυμού το τελευταίο 14 ήμερο,έναν από τους δείκτες για πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. . Σε ακόμα δυσχερέστερη θέση βρίσκεται ο δήμος Εορδαίας που έχει ξεπεράσει το όριο των 150 εδώ και τρεις μέρες .Βρίσκεται ήδη στο 197 , στο κόκκινο με την Π.Ε. Κοζάνης να βρίσκεται στο 117. Αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Έξι ακόμα σχολικές μονάδες σε αναστολή λόγω κρουσμάτων – Μεταξύ αυτών το 13ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας