Συνάντηση Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.
Με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Μιχάλη Δεληκώστα, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι στήριξης του εμπορικού κόσμου της Εορδαίας, ο οποίος πλήττεται εκ νέου με την απόφαση για εφαρμογή αυστηρότερου lock down, η οποία τέθηκε σε ισχύ από χθες.

Διαπιστώθηκε απόλυτη σύγκλιση απόψεων, ενώ ο Παναγιώτης Πλακεντάς τόνισε ότι ο Δήμος Εορδαίας θα σταθεί έμπρακτος αρωγός στον επιχειρηματικό κλάδο της περιοχής μας, που δοκιμάστηκε κατ’ επανάληψη όλη την φετινή χρονιά. Η δημοτική αρχή Εορδαίας, στην προσπάθεια της να στηρίξει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο και επλήγησαν οικονομικά, θα προτείνει μέσω ολοκληρωμένης εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, την πλήρη απαλλαγή τους από την καταβολή δημοτικών τελών, για το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2020. Ανάλογες προτάσεις για στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων θα κατατεθούν εισηγητικά για λήψη απόφασης, στα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Εορδαίας.

Τέλος συμφωνήθηκε να αποσταλεί κοινή επιστολή του Δημάρχου Εορδαίας και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας προς τo Υπουργείo Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία θα ζητείται η άμεση λήψη σειράς μέτρων ειδικής μέριμνας για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις της περιοχής.