Τα κυλικεία των σχολείων άνοιξαν μετά από έξι μήνες αντιμετωπίζοντας μια νέα κατάσταση μέσα στην πανδημία. Οι μαθητές όμως δεν τα προτιμούν και υπάρχει ήδη πτώση τζίρου κατά 50% στα σχολικά κυλικεία της Π.Ε. Κοζάνης .Υπάρχει επιφυλακτικότητα κυρίως σε ό, τι αφορά την αναμονή των παιδιών και όχι με τα προϊόντα προς πώληση.

Ο Σάκης Παπαγιάννης , πρόεδρος σχολικών κυλικείων Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αναφέρει στο prlogos: «Κάποιοι προτίθενται να αφήσουν τα κυλικεία τους , η δουλειά έχει πέσει πολύ , το επάγγελμα κινδυνεύει».

Ουσιαστικά χρειάζεται ένας χρόνος προσαρμογής για όλες τις πλευρές με τα μέτρα να τηρούνται ευλαβικά ώστε κυλικειούχοι και μαθητές να βρουν τους ρυθμούς τους. Το άνοιγμα των κυλικείων δεν ήταν δεδομένο αν κρίνουμε και από τη στάση της κυβέρνησης τον Ιούνιο. Πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις που δίνουν εισόδημα σε αρκετές οικογένειες.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Κραυγή αγωνίας από ιδιοκτήτρια κυλικείου της Κοζάνης: «Περάσαμε Πάσχα χωρίς τα 800 ευρώ, δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσουμε από Σεπτέμβριο»