Την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Μακεδονομάχων και των κτιρίων μέσα σε αυτό καθώς και 19,5 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Ψυχογιού στο Δήμο Κοζάνης, βάσει πρωτοκόλλου συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας και του Δήμου Κοζάνης, ανακοίνωσε κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Κοζάνης στις 18 Μαΐου . Όπως δήλωσε, αυτό συνέβη μετά από πολλές διαβουλεύσεις και ψιλό-συγκρούσεις με τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Άμυνας.

«Σήμερα, οι 3ετείς και πλέον προσπάθειες σύγκλησης απόψεων και προτάσεων μεταξύ Δήμου από τη μία πλευρά και ΥΠΕΘΑ, ΤΕΘΑ και Αρχηγείου Στρατού από την άλλη, κατέληξαν σε μία συμφωνία για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας» έγραψε ο Κώστας Δεσποτίδης σε άρθρο του με τίτλο «Αξιοποίηση Στρατοπέδου Μακεδονομάχων: Ένα ακόμη βήμα για την Κοζάνη του αύριο!»Εκεί αναφερόταν στην παραχώρηση κατά χρήση της έκτασης των 220 στρ. του νοτιοανατολικού τμήματος του στρατοπέδου Μακεδονομάχων, που ορίζεται από τη συνέχεια της οδού Δαβάκη, στο Δήμο Κοζάνη και την παραχώρηση κατά χρήση 19,5 στρ. του πρώην στρατοπέδου Ψυχογιού (στρατιωτικό γήπεδο).

Προφανώς αυτό το πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας είναι κάποια βήματα πριν από την παραχώρηση, αλλά δεν είναι η υπογραφή της παραχώρησης, παρότι ανακοινώθηκε μεγαλόσχημα λίγο πριν τις εκλογές από τον πρωθυπουργό. Και τονίζουμε ότι αυτή η εξαγγελία ήρθε ως πριμοδότηση του Λευτέρη Ιωαννίδη χωρίς ακόμα να έχουν πέσει τελικές υπογραφές.

Ο Πασχάλης Τζάλλας, Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Δυτικής Μακεδονίας, μιλώντας με το Λύσανδρο Ρήγα στο ραδιοΛόγος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει για την υπογραφή παραχώρησης στο Μακεδονομάχων, εκτός αν έγινε κάτι στα κρυφά. Το Στρατόπεδο Ψυχογιού ήδη υπάρχει στο δήμο και δεν καταλαβαίνει γιατί ανακινείται το θέμα πάλι. Πιστεύει μάλιστα ότι στα ανταποδοτικά πρέπει να σταμάτησε η διαδικασία. Ο δήμος πιθανόν δεν έχει βρει τα λεφτά, ή δεν θέλει να δώσει τίποτα τόνισε. «Πάντως δεν έχει παραχωρηθεί με υπογραφή τίποτα.

Το αν θα γίνει η παραχώρηση ή ενοικίαση δεν το γνωρίζουμε πρόσθεσε ρωτώντας: « Ο δήμος Κοζάνης είναι το νέο Ελντοράντο της Ελλάδος;»
Μέχρι στιγμής ό, τι παραχωρήσεις έχουν γίνει υπάρχουν ανταποδοτική οφέλη, στην Κοζάνη όμως αυτά δεν έχουν γίνει γνωστά ,όπως και το σχέδιο του δήμου .Εκτός αν μιλάμε για μια κρυφή ατζέντα είπε με την παραχώρηση να γίνεται κάποια στιγμή, αλλά τώρα πιθανόν να παγώσει λόγω εκλογών . «Πιστεύω η καινούρια δημοτική αρχή να ενημερώνει και εμάς» ολοκλήρωσε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Αξιοποίηση Στρατοπέδου Μακεδονομάχων: Ένα ακόμη βήμα για την Κοζάνη του αύριο!

Διαπραγματεύσεις για το στρατόπεδο Μακεδονομάχων – Δεν έχει κατατεθεί μελέτη για την παραχώρησή του