ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Το Αίμα είναι μια καθημερινή ανάγκη και οι ανάγκες δεν γνωρίζουν διακοπές και αργίες, έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, οι ανάγκες Αίματος είναι πολύ μεγάλες. Χρειάζονται 650,000 μονάδες ετησίως, δηλαδή περίπου 2.000 μονάδες την ημέρα. Ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, καρκινοπαθείς, άνθρωποι με νοσήματα του Αίματος, θαλασσαιμικοί, μεταμοσχευμένοι, άτομα που χρειάζονται παράγωγα Αίματος και βέβαια η πιο μεγάλη πληγή, τα ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.

Αν έδιναν Εθελοντικά Αίμα 7 άτομα στα 100, μια φορά το χρόνο, θα είχαμε επάρκεια Αίματος και δε θα εκβιαζόταν κανείς να φέρει Αίμα για τον άρρωστο του.

– Το ότι δεν υπάρχει βρύση από όπου τρέχει αίμα το γνωρίζουμε,
– Ότι δεν υπάρχει πηγάδι που να ρίχνουμε τον κουβά και να γεμίζει αίμα το γνωρίζουμε,
– Ότι δεν υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής Αίματος, επίσης γνωστό,
– Ότι το μόνο εργοστάσιο παραγωγής Αίματος είναι το ανθρώπινο σώμα, επίσης γνωστό.

Επομένως, αν δε δώσεις Αίμα εσύ, εγώ, ο Γιάννης, η Αλέκα, η Ελπίδα, ο Όμηρος, η Πίστη, η Σοφία… ο καθένας μας, πώς θα υπάρξει διαθέσιμο Αίμα;

Αλήθεια, 95 στους 100 Έλληνες είμαστε ασθενείς και ταλαίπωροι και δεν μπορούμε να Αιμοδοτίσουμε; Ή είμαστε αδιάφοροι και βολεμένοι από το φιλότιμο των άλλων; Πώς, όταν μας πιέζει ο γιατρός, καταφέρνουμε να βρούμε το απαραίτητο Αίμα; Και αφού έχουμε δει την αναγκαιότητα γιατί δεν γινόμαστε τακτικοί εθελοντές Αιμοδότες ώστε να μην ξαναχρειαστεί να τρέχουμε την τελευταία στιγμή;

Οπότε νέοι της Χώρας… Keep calm and Give blood!

Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών – Π.Ε.Ν.Ε.Α.)