Η Κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, προχωρά σε νέα μέτρα μετατροπής του αγαθού της ενέργειας σε εμπόρευμα για τους έχοντες.
Το ενεργειακό νομοσχέδιο που παρουσίασε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης ενισχύει τη λειτουργία της ΔΕΗ ως ΑΕ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προχωρά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και σπονσοράρει διάφορες εταιρείες ενέργειας που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα της «πράσινης ανάπτυξης» και των ΑΠΕ.
Η προώθηση αντίστοιχων πολιτικών σε άλλους κλάδους έχει οδηγήσει σε πανάκριβες και κακής ποιότητας υπηρεσίες (βλέπε ιδιωτικοποίηση μεταφορών στα νησιά). Αλλά και σε τεράστιους κινδύνους, όπως οι τεράστιες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και τα πολυήμερα μπλακ-άουτ, που προκλήθηκαν από την μη-συντήρηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας μετά την ιδιωτικοποίηση του.

Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αποτελεί ένα ακόμη βάρος που θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος, για μια υπηρεσία που σήμερα μπορεί και πρέπει να είναι φθηνή και υψηλής ποιότητας για όλο τον λαό.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει το μαύρο-άσπρο, ρίχνοντας στους εργαζόμενους της ΔΕΗ το φταίξιμο για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ακρίβειας. Κρύβουν ότι η ΔΕΗ ήδη χρησιμοποίει χιλιάδες εργαζόμενους μέσω εργολάβων, με μισθούς πείνας, απληρωσιά, τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Με αυτόν τον βρώμικο τρόπο επιχειρούν να καταργήσουν ολοκληρωτικά τα δικαιώματα της παλαιότερης γενιάς για τους νέους εργαζόμενους. Θέλουν να ξεφορτωθούν όσους εργαζόμενους με δικαιώματα είχαν απομείνει, για να τους αντικαταστήσουν με νέους εργαζόμενους-λάστιχο.

Η πολιτική στήριξης από την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας επιβεβαιώνει στην πράξη ότι δεν υπάρχει καλή ή κακή ιδιωτικοποίηση από όποια κυβέρνηση ή την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ ή τη σημερινή της Ν.Δ. Η ιδιωτικοποίηση έτσι και αλλιώς είναι αντιλαϊκή.

Έτσι επαναλαμβάνεται το έργο. Για την υγεία-εμπόρευμα να φταίνε οι γιατροί. Για τα καράβια-σαπάκια στα νησιά, να φταίνε οι ναυτεργάτες. Για τα σχολεία χωρίς δασκάλους να φταίνε οι μαθητές.

ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ!
Η ακρίβεια και η τραγική κατάσταση υπηρεσιών και αγαθών σήμερα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποβάθμισης των δημοσίων υπηρεσιών για την στήριξη των ΑΕ, των επιχειρηματικών ομίλων.

Σήμερα η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης επιτρέπει να έχει κάθε σπίτι φθηνή ενέργεια, για να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς και όχι στο κρύο και στο σκοτάδι.
Οι πολιτικές των πλειστηριασμών, των ιδιωτικοποιήσεων, των «απελευθερώσεων» σημαίνουν φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία.
Δε θα τους επιτρέψουμε να μας βυθίσουν στο σκοτάδι!

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Η παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, οι ανατροπές των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, η κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς μας αφορούν όλους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία