Την ώρα που τα βλέμματα και η προσπάθεια όλων είναι στραμμένα προς την κατεύθυνση αναχαίτισης του κορωναϊού, είναι σαφές πως δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουμε ή να αγνοήσουμε άλλες καταστάσεις-προβλήματα, πόσο μάλλον όταν αυτά σχετίζονται με την υγεία και έχουν ευρύτερες κοινωνικές-οικονομικές διαστάσεις.

Το AIDS έκανε την εμφάνισή του στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 και κάποια στιγμή χαρακτηρίστηκε μάστιγα. Η επιστημονική κοινότητα έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόληψη και την θεραπεία της νόσου, ωστόσο έως τώρα δεν έχει βρεθεί αποτελεσματικό προφυλακτικό εμβόλιο έναντι του HIV.

Για το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η υγεία και η ανθρώπινη ζωή είχαν και έχουν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο και τίποτα δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τις αξίες τους.

Ευελπιστώντας ότι η επιστημονική κοινότητα θα καταφέρει για τον κορωναϊό, ό,τι δεν έχει, ως στιγμής, επιτευχθεί για το AIDS και ακόμα περισσότερα, θα συνεχίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια μπορεί να καταβληθεί από την μεριά μας, προσφέροντας πάντα «χείρα βοηθείας» σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, τόσο το AIDS όσο ο κορωναϊός και τα ζητήματα υγείας γενικότερα, καταδεικνύουν (μεταξύ άλλων) την ανάγκη της προσφοράς αίματος που είναι πάντα απαραίτητο και δεν είναι ποτέ αρκετό.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ &
ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

Γραφείο Τύπου