Ο Πάρις Νίτσιος από το Τσοτύλι μένει εδώ και δέκα χρόνια στη  Νότια Κίνα. Διαθέτει εισαγωγική εταιρεία τροφίμων και ποτών εισάγοντας προϊόντα από 3 χώρες και κάνοντας χονδρική στην Κίνα, αλλά και εξαγωγική εταιρεία που αυτές τις μέρες εξάγει αποστειρωμένες μάσκες και γάντια.

Παράγει 2 εκατομμύρια μάσκες την ημέρα. Οι παραγγελίες αρχίζουν από 300.000 μάσκες μέχρι 5 εκατομμύρια. Σήμερα περιμένει παραγγελία από Γερμανία για 10 εκατομμύρια μάσκες. «Είμαστε μεγάλη ομάδα και συνεργαζόμαστε μόνο με επαγγελματίες που ξέρουν τι ζητάνε για να μην χάνουμε το χρόνο μας». Η εταιρεία του Transfin Limited έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ και συνεργάζεται με δύο εργοστάσια παραγωγής. Ο ίδιος αναφέρει ότι έχει πενταετές συμβόλαιο με τον ρωσικό σιδηρόδρομο.

«Συνεργαζόμαστε με εργοστάσια που κοντρολάρονται από το κράτος» αναφέρει στο prlogos μετά τις πολλές άπατες στην Κίνα, που είτε παίρνουν τα λεφτά και δεν στέλνουν εμπόρευμα είτε στέλνουν χαμηλής ποιότητας. Οι παραβάτες τιμωρήθηκαν και αρκετοί βρέθηκαν στην φυλακή. Αυτήν την περίοδο στέλνονται  μάσκες σε Αθήνα,  Γερμανία, Αμερική. Η παραγωγή ανάλογα με την ποσότητα φτάνει μετά από 3-5 μέρες και μετά απαιτούνται άλλες 3-4 μέρες για τον  τελικό προορισμό.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ο Πάρις Νίτσιος από το Τσοτύλι μιλά στο prlogos για τη ζωή στην Κίνα: «Μιλάμε για ένα πολύ οργανωμένο κράτος. Ο κόσμος ακολούθησε τις οδηγίες και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα.»