Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ -ΕΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου μαζί με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη επισκέφτηκαν το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Είχε προηγηθεί επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη.

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος μετά την ευρεία σύσκεψη στην ψυχιατρική κλινική παρουσία της Συντονίστριας του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδος Τζίνας Λεπτοκαρίδου., του Διοικητή του Νοσοκομείου Στέργιου Γκανάτσιου και των Διευθυντών των Υπηρεσιών έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό που έχει κάνει τεράστια προσπάθεια.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου σημείωσε ότι οι επιτόπιες επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο Νοσοκομείο Κοζάνης όσο και Γρεβενών και στα αντίστοιχα παραρτήματα και τομείς του ΕΚΑΒ για θέματα επιχειρησιακού χαρακτήρα, σε σχέση πάντα με τη διακομιδή και διαχείριση περιστατικών COVID-19, θα συνεχιστούν .Πλέον το ΕΚΑΒ έχει συνεννοηθεί με το ΕΚΕΠΥ και ως μια επιχείρηση έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση της κατάστασης διαπιστώνοντας προβλήματα σε υγειονομικούς σχηματισμούς. Το προσωπικό βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας. «Τόσο το προσωπικό του ΕΚΑΒ όλων των ειδικοτήτων υπερβάλλουν εαυτούς με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και με αυταπάρνησης 24 ώρες το 2ωρο. Οι πολίτες να συνεχίσουν να δείχνουν κοινωνική υπευθυνότητα Το θέμα του κορωνοϊού δεν είναι μόνο το υγειονομικό σύστημα, είναι πρωτίστως κοινωνικό ζήτημα και οφείλουμε να προστατευόμαστε να κρατηθεί όρθιο το υγειονομικό σύστημα» δήλωσε ο ίδιος.

Ιωάννα Παπαδημητρίου