Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ μεταφέρεται ο λύκος που σήμερα το πρωί εντοπίστηκε καρφωμένος σε κάγκελα σπιτιού στο χωριό Καστανάς Θεσσαλονίκης.

Για το τραυματισμένο ζώο οι ντόπιοι κάλεσαν το Δασαρχείο και την Αστυνομία και τoν λύκο κατάφερε να βγάλει από τα κάγκελα κτηνίατρος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τραύμα δεν είναι σοβαρό και ο λύκος θα αναρρώσει σύντομα στο Καταφύγιο Λύκου που έχει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην Αγραπιδιά Φλώρινας.

Θυμίζουμε ότι ο λύκος είναι είδος υπό προστασία στη χώρα μας. Αυτό το πλάσμα ευτυχώς σήμερα γλύτωσε επειδή κάποιοι νοιάστηκαν και έκαναν ό,τι ορίζει ο νόμος παρά τα σχόλια πολλών κυνηγών που δήλωσαν στο facebook έτοιμοι να το δολοφονήσουν για να γλυτώσουν την τοπική κοινωνία από το… θεριό.

Φυσικά δεν έλειψαν και εκείνοι που κυρίως μέσω facebook δήλωναν ότι πρέπει ο λύκος να θανατωθεί γιατί προφανώς και έχει φάει σκυλιά, η γιατί θα ζευγαρώσει με σκυλίτσες ενώ υπήρχαν και άλλοι που ζητούσαν να πληρώσει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πρόστιμο επειδή το άγριο ζώο μπήκε στην αυλή του σπιτιού.

Ένας συνδυασμός με σχόλια γεμάτα άγνοια, αμορφωσιά, ανοησίες, μυθεύματα από ανθρώπους που κατά κύριο λόγο κρατάνε όπλα στα χέρια τους…

Πηγή:zoosos.gr