Χειμωνιάτικο σκηνικό έχει στήσει, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η κακοκαιρία που έχει ονομαστεί «Θάλεια» με τα φαινόμενα να έχουν ξεκινήσει στον νομό Καστοριάς, από το μεσημέρι της Τετάρτης και σύμφωνα με τις προβλέψεις, να ολοκληρώνονται το Σάββατο.

Στο νομό Καστοριάς η «Θάλεια» έχει δημιουργήσει ήδη αρκετά προβλήματα, όπου σε διάφορα σημεία σημειώθηκαν χθες, έντονες χαλαζοπττώσεις, ενώ η βροχή δεν σταμάτησε καθόλου, κατά την διάρκεια όλης της νύχτας. Μάλιστα κατά περιόδους γινόταν καταρρακτώδης, με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατρέπονται σε ποτάμια, ενώ σε αρκετά σημεία, στη διαδρομή τουλάχιστον μεταξύ Καστοριάς – Άργους Ορεστικού, οι όγκοι του νερού να έχουν παρασύρει χώματα και πέτρες στην επιφάνεια του οδοστρώματος καθιστώντας το ιδιαίτερο επικίνδυνο.

Η βροχή συνεχίζει με αμείωτη ένταση μέχρι και αυτήν την ώρα, χωρίς να έχουν αναφερεθεί μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα, αν και εκφράζονται έντονες ανησυχίες για τις καλλιέργειες, καθώς ο μεγάλος όγκος νερού από τη μία και η χαλαζόπτωση σε κάποιες περιοχές από την άλλη, μπορεί να επιφέρουν σοβαρές ζημιές.

Πηγή:ditikostipos.gr