Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ζήσης Ντούντας ζητά την απόσυρση του τροποποιημένου άρθρου του νομοσχεδίου, που αφορά την ισοτιμία της επαγγελματικής με την ακαδημαϊκή επάρκεια. Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα της τόνισε αναφέροντας παραδείγματα κολλεγίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που με ένα χρόνο φοίτησης στο εσωτερικό και έναν στην Αγγλία δίνουν επαγγελματική επάρκεια.

Όσο για το διαγωνισμό που τρέχει για 5.250 θέσεις μετά από 10 χρόνια κρίσης υπολογίζει ότι οι αιτήσεις θα φτάσουν τις 150.000 θέσεις. Δίνεται και η δυνατότητα και σε αποφοίτους κολλεγίων να πάρουν μέρος σε αυτόν όπου η ακαδημαϊκή επάρκεια αναγνωρίζεται ως επαγγελματική, τόνισε μιλώντας για άμεση απόσυρση του άρθρου 50.

Η Ειρήνη Ευαγγελοπούλου από τη Λαϊκή Συσπείρωση επίσης εξέφρασε τη διαφωνία της στην αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων με το Πανεπιστήμιο .Αυτή η ιστορία ξεκίνησε από παλιά και εφαρμόστηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ όπως τόνισε .Ζήτησε μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Το άρθρο 50 εμπορευματοποιεί την παιδεία σύμφωνα με τα όσα ανέφερε. Ο τρόπος αξιολόγησης των ιδρυμάτων, όπως και η κοινωνική ασφάλιση έχουν κοινό παρανομαστή, ζεστό χρήμα για ιδιωτικούς ομίλους και κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας.

Φιλιώ Μπτούρη-Ιωάννα Παπαδημητρίου