Από το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο στόχος της όλης προσπάθειά μας δεν είναι να δημιουργηθεί ακόμα ένα ΑΔΙΕΞΟΔΟ στην εκπαίδευσή μας προσπάθεια, στο δίλημμα εκπαίδευση ή υγεία?  Ως ενήλικες, ΟΛΟΙ μας στα Εσπερινα Σχολεία, βρισκόμαστε στην κοπιαστική αυτή εκπαιδευτική προσπάθεια, παρά την μεγάλη ηλικία μας, τις πολλές οικογένειακες μας υποχρεώσεις, την απαιτητική καθημερινή πρωινή εργασία μας και ενώ πολλοί από εμάς είναι είτε σε προχωρημένη ηλικία, είτε σε ευπαθής ομάδες.

Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι η συνέχιση της εκπαίδευσής μας, αλλά με τον… μικρότερο δυνατό κίνδυνο για την υγείας μας.

Ένα τεστ που αν είναι ακόμα και αρνητικό, όπως μας λένε οι ειδικοί(!!!) δεν σημαίνει ότι είναι και αρνητικό στην πραγματικότητα …σημαίνει ότι…σε αυτό το επιδημιολογικο φορτίο η επιστροφή στο συνχνωτισμό 800 ατόμων σε ένα σχολικό συγκρότημα, είναι μια επικίνδυνη επιλογή.

Και γιατί να θέσουμε τους εαυτούς σε τέτοιο κίνδυνο, ενώ μπορούμε να συνεχίσουμε με ασφάλεια την εκπαίδευση μας, μεσο τηλεκπαιδευσης στο webex!

Μιλάμε βέβαια για τις δύο αυτές εβδομάδες που ακολουθούν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα και ενώ οι κλίνες στα νοσοκομεία μας έχουν οριακή αντοχή.

Στόχος λοιπόν είναι η παραμονή μας στην πλατφόρμα τηλεεκπαίδευσης.

Γιατί αυτό να τόσο είναι δύσκολο?

Είναι η πιο ασφαλή λύση αυτή τη στιγμή!

Ναι!!! στην εκπαίδευση, αλλά σε απόσταση, που είναι και η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος… Το αίτημά μας είναι:

Ανοίξτε το webex για τα Εσπερινα Σχολεία τις δύο αυτές εβδομάδες.

Έτσι μας δίνεται και εκπαίδευση… και υγεία!

Φιλιώ Ζέρβα

Πρόεδρος του 4ου εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης