Ο Στυλιανός Λαμπρόπουλος, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης μίλησε στο ραδιοΛόγος και το Λύσανδρο Ρήγα, το διαδικτυακό ραδιόφωνο του prlogos για το νέο έγχρωμο υπερηχοκαρδιογράφο , ο οποίος δωρίστηκε στην κλινική. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια έντονη τάση δωρεών και χορηγιών από επώνυμους συμπολίτες μας και ιδρύματα και θεσμικούς φορείς. Πολλοί θέλησαν να κρατήσουν την επωνυμία τους , όπως ο τελευταίος δωρητής και αυτό προσδίσει στην πράξη τους ακόμα μεγαλύτερη σημασία, ανέφερε ο Λαμπρόπουλος. Προσέφεραν από το υστέρημά τους συνέχισε μετά από νοσηλεία των ίδιων ή οικείων προσώπων τους. «Έχουμε ενημερωθεί ότι θα γίνουν κι άλλες δωρεές. Ευχαριστούμε τους δωρητές και προσπαθούμε να κάνουμε τον καλύτερο για τους συμπολίτες μας»

Η απόκτηση του συγκεκριμένου μηχανήματος ολοκληρώνει μια μεγάλη προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει η καρδιολογική κλινική εδώ και καιρό διαθέτοντας έναν άρτιο και πλήρη εξοπλισμό στο μη αιμοδυναμικό εργαστήριο. Υπάρχουν δύο μηχανήματα υπερήχων , το ένα μόνο στη στεφανιαία και την κλινική, είναι ελαφριάς κατασκευής και μετακινείται και το άλλο το μεγαλύτερο που το δώρισε η Περιφέρεια. Να θυμίσουμε ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έκανε τον εξοπλισμό για τη στεφανιαία μονάδα.

Με την απόκτηση αιμοδυναμικού εργαστήριου θα έχουμε στην Κοζάνη μια μοντέρνα κλινική. Το αιμοδυναμικό δεν είναι μόνο ο στεφανιαογράφος, θα κάνει στεφανιογραφίες, μπαλονάκια, θα διαθέτει το ηλεκτροφυσιολογικό εργαστήριο, θα περνιούνται βηματοδότες και απινιδωτές. Τότε θα είναι ένα πλήρες αιμοδυναμικό εργαστήριο είπε μιλώντας για τις προσπάθειες που γίνονται σε αυτή την κατεύθυνση.

Για τον ίδιο προέχει η δημιουργία του πέρα από το όποιο κόστος διότι αναφερόμαστε σε ανθρώπινες ζωές , όταν έχουμε οξύ έμφραγμα ή σοκ , υπάρχει ανάγκη για άμεση διακομιδή στα Γιάννενα και Θεσσαλονίκη . Ανάλογα εργαστήρια υπάρχουν στη Βέροια, στα Χανιά , τα Τρίκαλα, τα Χανιά , τη Σάμο, την Καλαμάτα.

Σχετικά με τους δύο εντατικολόγους, πρώην καρδιολόγους που βρίσκονται στο Μποδοσάκειο είπε : « Η Πτολεμαΐδα στηρίζεται στους δύο από τους τέσσερις γιατρούς της Κοζάνης για τη ΜΕΘ. Με το διαχωρισμό των νοσοκομείων θα πρέπει να επιστρέψουν» συνέχισε εξηγώντας ότι αυτό το θέμα αφορά τη διοίκηση.
Ιωάννα Παπαδημητρίου