Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ως επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Γρεβενών εκφράστηκε συναισθηματικά για τον τόπο. «Έχω μπολιαστεί με τα στοιχεία του γρεβενιώτη -πατριώτη. Νιώθω ενέργεια όταν έρχομαι στα Γρεβενά. Η κούραση εξαφανίζεται όταν καταλάβεις την ομορφιά της περιοχής.»

Αναφορά έκανε στη νίκη της Ν.Δ. λέγοντα ότι «Θα κερδίσουμε όταν καταφέρουμε να υπερισχύσουμε ιδεολογικά. Πέρα από την ισχυρή σφαλιάρα που δώσαμε στο μύθο περί αριστεράς και ευαισθησίας να κυριαρχήσει η ιδεολογία του άξιου, του προκομένου, αυτού που εξελίσσεται , αγωνίζεται. Να αλλάξουμε δηλαδή κουλτούρα στο λαό».

Ως παράδειγμα έφερε την εφαρμογή του αντικαπνιστικού «Πέρυσι θα μυρίζαμε νικοτίνη αν φεύγαμε από εδώ» , τώρα σεβόμαστε τους νόμους. « Καταφέραμε να περπατάμε στην Ευρώπη και να είμαστε περήφανοι σαν Έλληνες» συνέχισε μιλώντας με για το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας ως ένα πλούτο της περιοχής ,ο οποίος θα αξιοποιηθεί με καμπάνια του ΕΟΤ ως ένα από τα πέντε καλύτερα χιονοδρομικά της χώρας. Λόγο έκανε και για του ολυμπιακούς στο Τόκυο . «Σε 175 μέρες είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του Τόκυο και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα οι αθλητές μας θα μα κάνουν περήφανους» Αναφέρθηκε στο νόμο για την οπαδική βία που ετοιμάζει , για τη γενικότερη αναμόρφωση του αθλητικού νόμου , σε θέματα αντιμετώπισης στημένων παιχνιδιών και όχι μόνο.

Σημείωσε την ανάγκη για ενεργούς πολίτες, «που όλως τυχαίως είναι νεοδημοκράτες» όπως είπε χαριτολογώντας. Έκλεισε την ομιλία του με τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη «Εγώ έχω την ευθύνη και το βάρος όλου του κόσμου, εγώ θα πρέπει να αναλάβω να κάνω τον τόπο μου καλύτερο», τα οποία είναι παραφρασμένα…“Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω”, είχε πει ο Νίκος Καζαντζάκης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πηγή φωτογραφιών και video: greveniotis.gr