Στο δεύτερο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κοζάνης ο Λάζαρος Μαλούτας ανακοίνωσε τους προέδρους των νομικών προσώπων και τα προτεινόμενα μέλη για τα διοκητικά συμβούλια.Ο Κώστας Κυτίδης προτάθηκε ως πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ,ο Νίκος Κέφαλος στο ΔΗΠΕΘΕ, ο Γρηγόρης Τζουμερκιώτης στην κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Κοζάνης.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου,
στη ΔΕΥΑΚ είναι οι : Τουμπουλίδου Παρθένα, Βεντούλη Σουλτάνα, Παφίλης Δημήτρης, Δουγαλής Γεώργιος, Βαλαής Γεώργιος, Καλαμπούκας Πασχάλης, Χατζηγιαννάκης Αργύρης, Παναγιώτα Παπαντωνίου
στο ΔΗΠΕΘΕ είναι οι : Βεντούλη Σουλτάνα, Κυτίδης Κωνσταντίνος, Τσαγκαδούρα Βάγια, Δεμερτζίδου Ζαχαρούλα, Χατσίδης Νικόλαος, Κουζιάκης Χαρίσιος, Δημαράκη Δώρα Μάστορας Δημήτρης, Παύλος Σαπαλίδης ( οι δύο τελευταίοι προτάθηκαν ως δημότες)
στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου είναι οι: Αναστασοπούλου Σταυρούλα (αντιπρόεδρος), Σιαπανίδης Ονούφριος, Κοεμτσίδου Ελπίδα, Βασιλακόπουλος Βασίλης, Φωτεινή Παπαδημητρίου, Αναστασοπούλου Σταυρούλα ( οι δυο τελευταίες προτάθηκαν ως δημότες)

Όσον αφορά την εκπροσώπηση από τους κοινωνικούς φορείς στη ΔΕΥΑΚ θα υπάρχει εκπροσώπηση και από το συντονιστικό των συνταξιούχων, στο ΔΗΠΕΘΕ προτάθηκε εκπροσώπηση από το σύλλογο των εικαστικών, αλλά ο κ. Νόντας Στολτίδης διαφώνησε και ζήτησε να τοποθετηθεί εκπρόσωπος από το σύλλογο των εργαζομένων, στην κοινωφελή επιχείρηση προτάθηκε εκπροσώπηση από το εργατικό κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως την όλη διαδικασία ορισμού των μελών των επιτροπών σημάδεψε η ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στα μέλη του συμβουλίου σχετικά με διαδικαστικά ζητήματα καθυστερώντας κατά πολύ την εκλογή των μελών. Την όλη κατάσταση πυροδότησε ο κ. Κεχάγιας με τις παρατηρήσεις του αναφορικά με τον ορισμό των αναπληρωματικών μελών επιμένοντας πως θα έπρεπε να οριστούν κατά τη διεξαγωγή του συμβουλίου, ενώ από τον κανονισμό προεβλεπόταν να οριστούν την επόμενη ημέρα.

Φ.Μ.