Μείωση αναμένεται να υποστούν τις επόμενες ημέρες τα δίδακτρα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα της Παιδείας λόγω του «παγώματος» των υπηρεσιών τους στα πλαίσια των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η Νίκη Κεραμέως, είχε τοποθετηθεί επί του θέματος με δηλώσεις της, τις προηγούμενες ημέρες και προσεχώς αναμένεται το πλάνο της κυβέρνησης να πάρει σάρκα και οστά. Με τη νέα ρύθμιση που θα λάβει χώρα οι γονείς θα δουν τα δίδακτρα να μειώνονται σημαντικά για την περίοδο σχολεία και παιδικοί σταθμοί παρέμειναν κλειστά ως αποτέλεσμα των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των διδάκτρων της χρονιάς στα ιδιωτικά σχολεία αναμένεται να αφαιρεθούν:

Τα μεταφορικά έξοδα των μαθητών, που σε άλλα σχολεία ήταν μέρος της συνολικής τιμής.
Οι απογευματινές δραστηριότητες των μαθητών στις περιπτώσεις που αυτές δεν έγιναν ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση που οι συμφωνημένες υπηρεσίες προσφέρονται κανονικά, δεν θα υπάρξει μείωση διδάκτρων.
Σε όσα σχολεία έχουν «παγώσει» και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πρωινού προγράμματός τους ή έχουν περιοριστεί θα υπάρξει σαφής μείωση διδάκτρων για όλο το διάστημα που παρέμειναν κλειστά.

Όσων αφορά στα φροντιστήρια, τα οποία έχουν δηλώσει αναστολή εργασίας και έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους τους στη λήψη του σχετικού επιδόματος των 800 ευρώ, θα είναι υποχρεωμένα να μειώσουν τα δίδακτρά τους για όσο έμειναν κλειστά.

Πηγή: iefimerida.gr