Πλήρως στελεχωμένο είναι το ακτινολογικό τμήμα του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου. Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης που δέχεται σαφώς και μεγαλύτερο όγκο ασθενών εξυπηρετεί με το μαγνητικό τομογράφο που διαθέτει όλη τη Δυτική Μακεδονία. Ο μαγνήτης όμως δεν λειτουργεί και πάλι για εξωτερικούς ασθενείς και είναι άγνωστο το πότε θα εξυπηρετήσει με την αναμονή να ξεπερνά πλέον τους τρεις με τέσσερις μήνες.

Η μοναδική ιατρός με εξειδίκευση στο μηχάνημα έχει πάρει δεκαήμερα άδεια και μάλιστα αυτή του 2019, διότι εργαζόταν ανελλιπώς πέραν του δέοντος. Μετά μάλιστα από την άδειά της θα κάνει εφημερίες στο ακτινολογικό με αποτέλεσμα να κυλούν όλα ρολόι στο να μη λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος του Μαμάτσειου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στάση του διευθυντή της κλινικής κ. Χριστόφορου Πουζουκίδη, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια εκπαιδεύεται στην Θεσσαλονίκη στην μαγνητική τομογραφία με δική του πρωτοβουλία. Ακόμα όμως δεν έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του αφήνοντας τους δύο τελευταίους μήνες…για να μην πάρει ποτέ την πιστοποίηση και να μην λειτουργεί στη συνέχεια ο μαγνητικός τομογράφος.

Το σίριαλ αυτό συνεχίζεται σε συνέχεια με τις διοικήσεις να αλλάζουν και το αποτέλεσμα ένα .Το λουκέτο στον μοναδικό δημόσιο μαγνητικό τομογράφο της Δυτικής Μακεδονίας εις όφελος των ιδιωτών. Η νυν διοίκηση σκέφτεται να εκπαιδεύσει δύο ακόμα γιατρούς από τους πέντε του τμήματος στον μαγνήτη ώστε να δοθεί λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα. Από εποχής Χιωτίδη ακούγαμε για εσωτερική εκπαίδευση γιατρών , αλλά η προσπάθεια δεν ευόδωσε…

Το ακτινολογικό τμήμα δεν μπορεί πια να κλείσει ραντεβού, τα προγραμματισμένα μετατίθενται στο διηνεκές και ακόμα και η ισχυρή θέληση γιατρών να λειτουργήσει ο μαγνήτης βρίσκει εσωτερικά εμπόδια. Η εκπαιδευτική άδεια του κ. Πουζουκίδη ας μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο της 3ης ΥΠΕ , διότι η εξειδικευμένη γιατρός στο μαγνήτη εξαντλείται και αυτό μάλλον δεν είναι ο στόχος….

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Γιατί δεν λειτουργεί καθημερινά ο μαγνητικός τομογράφος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου;

Η παύση της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου στο Μαμάτσειο εν μέσω κορωνοϊού δεν γίνεται αποδεκτή

Η παύση της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου στο Μαμάτσειο εν μέσω κορωνοϊού δεν γίνεται αποδεκτή

Ήρθε η ώρα του Μαμάτσειου- Ας «προστατεύσουμε» το Νοσοκομείο της πόλης μας διεκδικώντας