Επιστολή διαμαρτυρίας σε Skyexpress και κοινοποίηση, σε “Πανελλήνιο σύλλογο μουσικών” “Σύλλογο μουσικών Βορείου Ελλάδας” και “Απόλλωνα”…

Μυτιλήνη 16/2/2020.
Προς Skyexpress,
Πανελλήνιο σύλλογο μουσικών,
Σύλλογο μουσικών Βορείου Ελλάδος
και Οργανισμό διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων (Απόλλων).

Θέλω να διαμαρτυρηθώ για περιστατικό που μου συνέβη χτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης…

Έχω κράτηση για πτήση από Μυτιλήνη – Αθήνα, με την εταιρεία Skyexpress, στις 12.55 (Επισυνάπτω το εισιτήριο)…
Οι υπάλληλοι,(παραθέτω τα ονόματά τους/ Ηλία Κασσιανή, Τσαλαματά Μαρία/ Κοντέλη Ζαχάρω) αρνούνται να μου δώσουν κάρτα επιβίβασης, αν δεν καταβάλλω το ποσό των 40 ευρώ για το μουσικό όργανο που κρατώ ως χειραποσκευή, που δεν ζυγίζει πάνω από 1,5kg και σαν όγκο, καταλαμβάνει χώρο μίας ρακέτας του τένις. Μάλιστα μου προτείνουν να αφήσω το μουσικό όργανο, αξίας 1500 ευρώ, στις αποσκευές του αεροδρομίου. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν τί σημαίνει αυτό για κάποιον μουσικό…

Να σημειώσω πως το εισιτήριό μου, προβλέπει 2 αποσκευές (βλ. συνημμένο), η μία στα 8 kg και η χειραποσκευή στα 6 kg.

Φυσικά αντιδρώ, μη θέλοντας να καταβάλλω το ποσό των 40 ευρώ, 1ον, διότι το θεωρώ απροκάλυπτη κλοπή, για χειραποσκευή 1,5 κιλού και 2ον μη έχοντας μαζί μου ρευστό ή κάρτα. Ζητώ κάποιον υπεύθυνο της εταιρείας και μου απαντά πως δεν υπάρχει. Βλέποντας να περνάει η ώρα ζητώ να μου κόψουν πιστωτικό και να απευθυνθώ στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, η υπάλληλος μου λέει περιμένετε κι εξαφανίζεται. Σημειώνω πως στις 9.55 το πρωί, οι δύο άλλοι μουσικοί του σχήματος πεταξαν για Θεσσαλονίκη, με την ίδια εταιρεία, χωρίς να τους ζητηθεί να πληρώσουν επιπλέον χρηματικό ποσό.

Το αποτέλεσμα ήταν, να χάσω την πτήση, να επιβαρυνθώ με έξοδα πτήσης της Aegean που έφευγε στις 10 το βράδυ και να χάσω επίσης δουλειά σε στούντιο, κανονισμένη για το βράδυ στην Αθήνα.

Ειμ αποφασισμένος να κινηθώ νομικά, γι’ αυτό και κοινοποιώ παράλληλα στους μουσικούς συλλόγους, μετά από συνεννόηση που είχα μαζί τους. .
Σημειώνω πως, τα κόστη οργάνωσης μιας μουσικής βραδυάς σε απομακρυσμένα νησιά, έτσι κι αλλιώς τις καθιστούν απαγορευτικές, λόγω αεροπορικών εισιτηρίων, πόσο μάλλον, όταν ζητούνται και κόμιστρα για μουσικά όργανα… Και δη, σε καιρούς σαν τους σημερινούς!!!

Πηγή fb: Mac Mac Mac