ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Της Προέδρου Βέττας Μαρίας
Και του Τοπικού Συμβουλίου Μικροβάλτου

Την 26η Οκτώβριου 2020 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων (‘’ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ’’) και μεταξύ των θεμάτων, ήταν και το θέμα ¨Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ. Μικροβάλτου. Έργο, το οποίο είχε δημοπρατηθεί ¨η πλακοσκεπη στην θέση Κοντουλακια¨, από την τότε δημοτική αρχή του πρώην Δήμου Καμβουνίων το 2010. Όταν όμως έγινε η συγχώνευση των Δήμων με το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και συγχωνεύτηκε ο Δήμος Καμβουνίων με τον Δήμο Σερβίων, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Σερβίων, ο τότε Δήμαρχος κ. Βασίλειος Κωνσταντόπουλος έθεσε το θέμα προς Απένταρη του έργου, και το δημοτικό συμβούλιο με πλειοψηφική απόφαση το απέταξε και η απόφαση του είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος Σερβίων να ζημιωθεί με 4000 ευρώ ως ρήτρα.

Στην συνεδρίαση της 26ης Οκτώβριου 2020 τέθηκε πάλι το συγκεκριμένο θέμα και με λύπη πληροφορήθηκα ότι, η επικεφαλής των παρατάξεων του κ. Βασιλείου Κωνσταντόπουλου και της κ. Λαζαρίτσας Σπυρίδου, καταψήφισαν την ένταξη προς δημοπράτηση του έργου. Ειλικρινά, ειλικρινά, ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω πως σκεφτήκαν αυτοί που καταψήφισαν το έργο. Αν εξαιρέσεις τον κ. Κωνσταντόπουλο, που ίσως έχει κάποια εμπάθεια για το Μικρόβαλτο, έξαλλου το απέδειξε το 2010 που με ευθηνή του απένταξε το έργο, οι υπόλοιποι η έχουν άγνοια για την σημασία του έργου ή σκάφτονται με αλλά συμφέροντα.

Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτό το έργο έπρεπε να είχε γίνει χθες και είναι ευτύχημα που δεν είχαμε έως τώρα κάποιο θλιβερό και μοιραίο περιστατικό. Επιπλέον, οι παραπάνω κύριοι που καταψήφισαν το έργο, να έρθουν (πριν πάρουν απόφαση) σε συνεννόηση μαζί μου, για να τους ενημερώσω και να τους λύσω όλες τις απορίες η να απευθυνθούν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για να έχουν την σωστή άποψη για το συγκεκριμένο έργο. Λυπάμαι κύριοι τόσο εγώ ως πρόεδρος αλλά και οι τοπικοί σύμβουλοι. Τέλος, το τοπικό συμβούλιο Μικροαστού ευχαριστεί το Δήμαρχο Σερβίων κ. Ελευθέριου Χρηστό για την άμεση ανταπόκριση του, και αυτούς που ψήφισαν την δημοπράτηση και συνεχεία του έργου.