Προς: Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κο Χαρδαλιά Νίκο

Κοιν: Πίνακας Αποδεκτών

Θέμα: Δύο Λεπτά από το Χρόνο σας για τους Αθλητές μας

Αξιότιμε κε Υπουργέ

Θα εκτιμούσα αφάνταστα αν σπαταλούσατε δύο (2) λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε αυτή την επιστολή.

Όπως όλη η Ελλάδα έτσι και εμείς σας παρακολουθούμε καθημερινά και σας συγχαίρουμε για την τιτάνια προσπάθεια που κάνετε με όλο το επιτελείο αρμοδίων και ειδικών για να κρατήσετε τη χώρα «υγιή».

Ομολογουμένως η περιοχή μας βρίσκεται στη δίνη του επιδημιολογικού κυκλώνα και αυτό έχει επηρεάσει αρκετά την κανονικότητα της καθημερινότητας μας. Ειδικότερα στην κολύμβηση της πόλης μας, υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες παράμετροι.

Θα ήθελα λοιπόν να εκφράσω την αγωνία μιας μικρής μεν, εξαιρετικά ταλαντούχας δε, μερίδας κολυμβητών της πόλης μας, καθώς το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό, μαζί με τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Ο σύλλογος μας, εκτός των άλλων, διαθέτει δύο (2) ιδιαίτερα αξιόλογους αθλητές που «χτύπησαν» το κατώφλι της προεθνικής ομάδας, πετυχαίνοντας εντυπωσιακούς χρόνους στα πρόσφατα πρωταθλήματα. Η προσπάθειά τους και το όνειρο της εθνικής, σε ένα παρατεταμένο τοπικό lockdown, κινδυνεύει δυστυχώς να χαθεί.

Επιπλέον, στο σύλλογο προπονούνται μαθητές – αθλητές λυκείου που θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μέσω των ειδικών πινάκων («μορίων») κατακτώντας μια πανελλήνια διάκριση. Δεδομένου ότι δεν θα διεξαχθούν σχολικοί αγώνες και οι μόνοι αγώνες, εκτός απροόπτου, θα είναι τα πανελλήνια πρωταθλήματα, οι μαθητές – αθλητές μας θα βρίσκονται σε χειρότερη αγωνιστική κατάσταση από τους υπολοίπους και οι κόποι μιας ζωής φαντάζουν χαμένοι.

Τέλος, υπάρχουν εννέα (9) αθλητές που με τις επιτυχίες τους έχουν επιλεγεί στο πρόγραμμα επιλέκτων και παρακολουθούνται ανά τακτά διαστήματα από ομοσπονδιακούς προπονητές.

Για όλα αυτά τα παιδιά νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει, ειδική για την περιοχή και ισότιμη με την υπόλοιπη Ελλάδα, μέριμνα. Θεωρώ ότι οι παραπάνω αθλητές (δεν ξεπερνούν τους 15) επιβάλλεται να μπουν το γρηγορότερο σε ρυθμό προπονήσεων. Δυστυχώς η κολύμβηση σε υψηλό επίπεδο απαιτεί καθημερινή και πολύωρη επαφή με το νερό.

Εννοείται ότι προέχει η ασφάλεια και η υγεία όλων μας. Αφήνω σε εσάς και τους εξειδικευμένους συνεργάτες σας να υποδείξετε τον σωστό τρόπο (πχ. μοριακά τεστ κλπ.,).

Οι αθλητές μας ζητούν το προφανές. Ίση μεταχείριση.

Με τιμή

Καζάνας Σταύρος
Πρόεδρος ΔΣ

ΥΓ. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έγιναν σε κάθε περιφέρεια οι πρώτοι αγώνες ορίων ενόψει των χειμερινών πρωταθλημάτων. Οι μόνοι αθλητές που απουσίαζαν πανελλαδικά ήταν της περιοχής μας. Κρίμα.

Πίνακας Αποδεκτών:

Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Μαυρωτάς Γιώργος
Πρόεδρος ΚΟΕ, Διαθεσόπουλος Δημήτρης
Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, Κασαπίδης Γιώργος
Δήμαρχος Κοζάνης, Μαλούτας Λάζαρος
Πρόεδρος ΟΑΠΝ, Μάρας Ζήσης