Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει την εκστρατεία #CreativeEuropeAtHome, η οποία θα τρέξει στους λογαριασμούς του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη στο Facebook, το Twitter και το Instagram. Στόχος της εκστρατείας είναι να αναδείξει τις σπουδαίες πολιτιστικές δραστηριότητες που συμβαίνουν στη διαδικτυακή κοινότητα της Δημιουργικής Ευρώπης.

Η εκστρατεία #CreativeEuropeAtHome θα καταστήσει αυτές τις δραστηριότητες διαθέσιμες στους λάτρεις του πολιτισμού που αυτό τον καιρό είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, δήλωσε σχετικά: «Αυτές τις ημέρες που οι Ευρωπαίοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη το πάθος, την ελευθερία, τη δημιουργικότητα και τη γενναιοδωρία των καλλιτεχνών και των πολιτιστικών μας ιδρυμάτων. Αυτοί είναι η ψυχή της Ευρώπης. Μας εμπνέουν, μας ενώνουν και μας ταξιδεύουν σε τόπους που δεν έχουμε ξαναδεί. Μέσω της εκστρατείας #CreativeEuropeAtHome, προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την τέχνη και τον πολιτισμό στην εποχή του κοροναϊού».

Η Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος αρμόδια για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία, δήλωσε: «Μπορεί να είμαστε αποκλεισμένοι στα σπίτια μας, όμως η απομόνωση αυτή γίνεται πιο υποφερτή μέσα από τη χαρά που μας δίνει ο πολιτισμός. Χαίρομαι που εγκαινιάζουμε την εκστρατεία #CreativeEuropeAtHome , μέσω της οποίας αναγνωρίζουμε και αναδεικνύουμε τις πολυάριθμες διαδικτυακές πρωτοβουλίες της κοινότητας #CreativeEurope. Τη δοκιμασία αυτή θα την περάσουμε μαζί!».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τους δικαιούχους που προσφέρουν πολιτιστικές δραστηριότητες στο διαδίκτυο να κάνουν σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αναρτήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν το ειδικό hashtag #CreativeEuropeAtHome και το handle/όνομα χρήστη της Δημιουργικής Ευρώπης στην εκάστοτε πλατφόρμα.