Μπορεί να είμαι από τους τυχερούς γονείς της Κοζάνης. Η δασκάλα της μεγάλης μου κόρης, μαθήτριας πέμπτης δημοτικού , ξεκίνησε να δίνει ασκήσεις στην τάξη της φτιάχνοντας έτσι πολύ απλά μια ομάδα στο viber, η οποία κρατά την επαφή με το σχολικό περιβάλλον. Από τη Δευτέρα θα παραδίδονται μαθήματα και είμαστε όλοι σε επαφή. Μια πολύ καλή πρωτοβουλία που μπορεί να υιοθετηθεί από όλους τους δασκάλους της χώρας.

Πέρα από τους μαθητές της τρίτης λυκείου, όπου ξεκίνησε και επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι μαθητές του δημοτικού έχουν ανάγκη την εκπαίδευση, για να μην χαθεί η συνοχή της τάξης , αλλά και η χρονιά .Ευχαριστούμε και μόνο για το νοιάξιμο. Εμείς μένουμε σπίτι από αγάπη προς τους συνανθρώπους μας και τον εαυτόμας και όχι από φόβο. Δεν απομονωνόμαστε μεταξύ μας, επικοινωνούμε, ακολουθούμε τις οδηγίες της δασκάλας και έτσι απαντάμε στα σημάδια των καιρών.

Ι.Π.

Ξεκινά και στην Κοζάνη η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου -Βασιλική Βόντσα: «Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε η νεολαία υπεύθυνα μένει σπίτι και εμείς είμαστε δίπλα της»